YİNE.YENİDEN BURSA’DA KASTAMONU RÜZGARI…

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen tanışma ve istişare gecesinde Bursa’da Kastamonu rüzgarı esmiştir.Sunuculuğunu Bursa’nın duayen televizyon haber spikeri Erdal Çetinkaya’nın yapmış olduğu Osmangazi ilçesindeki Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen geceye birçok Kastamonu'lu iş adamı bürokrat ve vatandaş katıldı.

YİNE.YENİDEN BURSA’DA KASTAMONU RÜZGARI…
banner13
banner3

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Tiftik, önceki dönem Samsun Vali yardımcısı ve Gürsu Kaymakamı Taşköprü’lü  Nazım Madenoğlu, Önceki dönem Artvin Vali yardımcısı ve şu anda Kestel kaymakamı olarak görevine devam eden Taşköprü’lü Ahmet Karakaya, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Pınarbaşı’lı Erol Bodur, çok sayıda okul müdürleri ve müdür yardımcıları, Emniyet mensupları, işadamları, esnaflar, Bursa Kastamonu ve çevre illeri derneği, Bursa Gemlik Kastamonulular derneği, Bursa Nilüfer Kastamonulular derneği, Bursa Yıldırım Kastamonulular derneği, Bursa Kastamonulu sanayici ve işadamları derneği ve çok sayıda Kastamonulu katıldı.

 Bursa'da yaşayan Kastamonuluların buluştuğu gecede konuşan Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Tiftik;

Aslında geceyi düzenleme amacımız Bursa’ya yeni gelmiş olan 50-60 kişilik dar kapsamlı ve küçük bir toplantı yapıp, hemşerimizle bir araya gelerek tanışma ve istişare yapmaktı. Ancak hemşerilerimizin yoğun katılımı ile bir anda yaklaşık 200 kişinin katıldığı Kastamonu gecesine dönüşmüştür. Kısa bir süre önce de aynı şekilde yeni kurmuş olduğumuz Whatsapp grubunda da önce 100 kişilik bir sayı sınırı koymuştuk. Ancak yine hemşerilerimizin yoğun katılımı ile şu anda sayı 250 kişiye ulaşmıştır.

Çok şükür Bursa’da göreve geldiğimiz 10 yıl içinde sürekli büyüyoruz, gelişiyoruz ve bir çok yeni projeye imza atıyoruz. Göreve geldiğimizde 3 büyük hedef belirlemiştik.

1-Bursa Kastamonu Günleri

2-Bursa Kastamonu Konağı

3-Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu

Birinci hedefimiz olan Bursa Kastamonu Günlerini hiç ara vermeden üst üste 8.kez düzenlemiş bulunmaktayız. İkinci hedefimiz olan Bursa Kastamonu Konağının % 90’ı bitmiş durumdadır. Üçüncü hedefimiz olan Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonunu 2014 yılında kurmuş bulunmaktayız.

Göreve geldiğimizde belirlemiş olduğumuz 3 büyük hedefi de gerçekleştirmiş olmanın büyük mutluluğunu yaşarken, gelecek nesillere de miras olarak bırakacak olmanın heyecanını yaşamaktayız.

Gecede konuşan Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur ise; Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar’ın girişimleriyle 2020 yılını Turizm yılı olarak gördüklerini ve tüm hedeflerinin turizmi geliştirmek olacağını belirtmiştir.

Önceki dönem Samsun Vali yardımcısı Nazım Madenoğlu daha önce Gürsu’da görev yaptığını şimdi emekli olduktan sonra tekrar Gürsu’ya yerleştiğini, Bursa’da uzun yıllar yaşadığını ve şu anda da Bursa’da bulunması nedeniyle Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonunun faaliyetlerini bildiğini, yakından takip ettiğini, Federasyona ve kurucu başkan İsmail Tiftik’e fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, emeklilik döneminde federasyon bünyesi altında memleketine daha fazla hizmet etmek istiyorum demiştir.

Önceki dönem Artvin Vali yardımcısı olan ve şu anda aktif olarak Kestel Kaymakamı görevine devam eden Ahmet Karakaya ise yapmış olduğu konuşmada hem Bursa’da Hem de Türkiye’nin her tarafındaki hemşerilerimizin bugün itibariyle daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirtmiştir. Kastamonu her zaman devletine bağlı kalmış ve ön koşulsuz hizmet etmiştir. Kastamonu’dan terörist, hırsız, uğursuz çıkmaz. Kastamonu vatanına milletine her zaman bağlıdır. İçerisinde olumsuzlukları barındırmaz. Kestel Kaymakamlığı olarak da Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu ile ortak projelere her zaman açık olduklarını ifade eden Karakaya, Federasyon Başkanı İsmail Tiftik’e de Kastamonu ve Bursa için yapmış oldukları hizmetler için teşekkür etmiştir.

Gecenin eğlence bölümünde Hanönü doğumlu, Türkiye ulusal ve 7 bölge şair ozanlar derneği onursal başkanı Hasan Azkıran’ın Kastamonu Şiiri, Kastamonu Merkez doğumlu emekli öğretmen Melahat Murat’ın Şehit Şerife bacı Şiiri, İnebolu doğumlu ve Zafer Plaza Kurumsal pazarlama yöneticisi Zeynur Korosman’ın Kastamonu şivesi gösterisi, Taşköprü doğumlu TRT sanatçısı, Yeşilçam’ın bir çok filminde perde arkasında bağlama çalan çok değerli sanatçı Yılmaz Işık’ın Sepetçioğlu, Tiridine Bandım, Çanakkale türküsü ve bir çok eseri seslendirerek katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatmışlardır.

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Tiftik yapmış olduğu kapanış konuşmasında dar kapsamlı bir tanışma ve istişare toplantısından büyük bir Kastamonu gecesine dönüşmüş olmasından büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ederek, bundan sonra da hemşerilerimizden gelecek talepler doğrultusunda daha büyük ve daha kapsamlı geceler düzenleyeceklerini, Kastamonulu hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layıktır,dedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 19:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hatıce ılık
Hatıce ılık - 3 yıl Önce

Hemşerim olarak gurur duyuyoruz daha çok güzel şeylere imza atacağınız kanatındayım saygılarımla

Ahmet misirli İnebolu
Ahmet misirli İnebolu - 3 yıl Önce

Gelemedim haberim yoktu mutlaka çok güzel olmuştur başkanımıza ve ekibine teşekürler ederim

SIRADAKİ HABER