YENİ HASTANEDE HEDEF TOMOGRAFİ CİHAZI!

YENİ HASTANEDE HEDEF TOMOGRAFİ CİHAZI!
banner13
banner3

5 yıldızlı oteli aratmayan 50 yataklı İnebolu Devlet Hastanesi hizmete girdi. Yeni hastaneyle birlikte daha önce kullanılamayan Mamografi cihazı faaliyete geçti. Kolonoskopi ve endoskopi uygulamalarının yanı sıra artık göz, ortopedi ve üroloji ameliyatları gerçekleştirilebilecek. Hastane yönetimi sözünü aldıkları tomografi cihazını İnebolu’ya kazandırabilmek için canla başla savaşıyor.

Yapımı tamamlanan 50 yataklı İnebolu Devlet Hastanesi Pazartesi gününden itibaren tüm birimleriyle yeni hizmet binasında faaliyete geçti.

24 Kasım 2015 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen, ihaleye yapılan itirazların sonucunda 1 yıl sonra müteahhit firma tarafından inşaatına başlanılan yeni devlet hastanesi kapılarını hizmete açtı. Mevcut devlet hastanesinde taşınma sürecinin tamamlanmasının ardından yeni modern devlet hastanesi İnebolu halkının hizmetine girdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnebolu Devlet Hastanesi Uzman Dr. Fatih Atik ve  Hastane Müdürü Süleyman Kılıçarslan, 50 yatak kapasiteli İnebolu  Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle yeni hizmet binasında vatandaşlara hizmet vermeye başladığını söyledi.

“MAMOGRAFİ CİHAZI HİZMETE GİRDİ”

Başhekim Dr. Atik; gazetemize yaptığı açıklamada ‘’Eski Hastanemizde fiziki şartlar yeterli olmadığı için yapamadığımız, endoskopi, kolonoskopi uygulamalarını yeni hastanemizde yapmaya başlayacağız. Yeni hastanemizde yer imkanımız olduğu için sözünü aldığımız tomografi cihazımızı da  almaya çalışıyoruz. Eski hastanemizde yer olmadığı için kuramadığımız mamografi cihazımızı yeni hastanemize kurarak hizmet vermeye başladık. Yeni hastanemizde fiziki şartlarımız gelişti ve güzel modern bir hastaneye sahip olduk. Eski hastanemizde hastalarımıza poliklinik hizmetlerini bir katta hizmet verirken şimdi ise poliklinik hizmetlerimizi iki kat halinde ve oturma alanlarının geniş, sıcak durumda hizmet verebileceğiz.” Diye konuştu.

‘FAALİYET BAKIM HİZMETİNİ EN İYİ ŞEKİLDE SAĞLAYACAĞIZ’

5 yıldızlı oteli aratmayan hasta odalarının da vatandaşın hizmetine girdiğini belirten Dr. Atik, “Bizim eski hastanemizde özel odalarımız, banyo, tuvalet gibi fiziksel imkanlar yetersiz olduğu için tam olarak hizmet veremiyorduk. Şimdiki yeni hastanemizde fiziksel şartlarımız çok fazla olduğu için her oda da tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı bulunuyor. Odalarımız son derece geniş ve herkesin kişisel kullanımı olabildiğince fazla olduğu için rahatlıkla daha iyi hizmet verebileceğiz.” Dedi.

‘AMELİYATHANELERİMİZ DAHA ÇOK DONANIMLI HALE GELDİ’

Başhekim Atik; ’’ Göz, ortopedi ve üroloji gibi ameliyatları fiziksel yetersizlikten, alet ve ekipman eksikliğinden dolayı yapamıyorduk. Artık yeni hastanemizde, göz doktorumuz, ortopedi doktorlarımız tıbbı cihaz aletlerinin alınmasıyla ve fiziksel şartların yeterli hale gelmesiyle ameliyatları rahat bir şekilde yapabilecekler.” dedi

‘YATAK SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ’

Başhekim Atik; ‘’Hastanemizde  yoğun bakım yatak sayımızı, acil servisteki yatak sayımızı ve palyatif yatak kapasitesini arttırmayı planlıyoruz.”

‘DİJİTAL HASTANE ORTAMINA GEÇİŞ YAPACAĞIZ’

Başhekim Atik; ‘’,Dijital Hastane programı (HIMMS)  bilgisayarla entegre etmeye geçilerek, eskisi gibi kağıt, evrak işleri ile uğraşmayacağız. Kısa süre içerisinde HIMMS Dijital Hastane Ortamına geçeceğiz ve halkımıza daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. İlçemiz son derece modern bir hastaneye kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

“TOMOGRAFİ CİHAZI İÇİN ÜÇ KOLDAN SALDIRIYORUZ”

İnebolu Devlet Hastanesi’nin güçlendirilmiş bölge hastanesi olduğunu belirten İnebolu Devlet Hastanesi Müdürü Süleyman Kılıçarslan ise şunları söyledi : ‘’Hastanemizin geçiş aşamasını çoğunluğunu tamamlamış bulunuyoruz. Hastanemizde 11 tane uzman doktorumuz, 23 hekimiz görev  yapıyor. İlçe nüfusumuz 9 bin 500’lerde olduğu halde aylık ortama hasta sayımız 15 binlerde. Bu da Doğanyurt, Abana, Bozkurt, Küre ve merkezi İnebolu olmak üzere vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Hastanemiz 50 yatak kapasiteli olarak geçiyor ama fiziki olarak 3 katından daha büyük bir hastaneye geçtik. Hastanemiz çok yönden akıllı sistem hastane, ameliyathane, yoğun bakım, servisinde klima sistemi steril hava üretip veriyor. Kalorifer sistemi, asansör sistemleri ile daha rahat hizmetler veriyoruz. Eski hastanemizde Ortopedi ve göz doktorumuz fiziksel yetersizlikten dolayı ameliyatlarını gerçekleştiremiyorlardı şuan da ortopedi ve göz doktorumuz rahat bir şekilde ameliyatlarını yapabilecekler. İlçemizde sadece tomografi cihazımız eksik. Biz sahil bölgemizi tomografi yönünden vatandaşlarımızın Kastamonu’ya gitmemesi için ve cihazımı almak için üç koldan saldırıyoruz. Tomografi cihazı eksikliğini de en kısa sürede giderip hastalarımızın hizmetine sunacağız.  Yeni modern hastanemiz İlçemize Hayırlı uğurlu olsun’’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER