Yeni Asfalt Plenti faaliyete geçti

Yeni Asfalt Plenti faaliyete geçti
banner13
banner3

Karayolları 152. Şube Şefliğinin İkiçay mevkiindeki şantiye alanında daha önce sökümü tamamlanan eski asfalt plentinin yerine ihale kapsamında alınan yeni plent sistemi kurulmasının ardından faaliyete geçti.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 21 Mart tarihinde yapılan ihale kapsamında 60 Ton/Saat, üretim kapasiteli asfalt plentinin yenisi çalışmaya başladı. Karayolları 152. Şube Şefliği bünyesinde bulunan İkiçay mevkiindeki şantiye alanına kurulan yeni asfalt plentinde saatte 60 ton sıcak asfalt üretilebildiği ve ihtiyaç durumunda standardın da üzerinde üretim gerçekleştirilebileceği öğrenildi.
Son sistem asfalt plentinin bulunduğu tesiste, soğuk agrega besleme ünitesi, konveyörler, brulör ve yakıt sistemi, kurutucu, elevatörler, elek ve sıcak agrega bunkeri, filler haznesi, agrega, filler ve bitüm ölçme üniteleri, karıştırıcı, stok silosu, atık malzeme silosu, toz tutma ünitesi (filtre), filler sistemi, bitüm sistemi, bitüm tankları, kızgın yağ sistemi, basınçlı hava (kompresör) ve kumanda sistemi bulunduğu belirtildi.

Tırlar ve kamyonlar eşliğinde parçalar halinde şantiyeye getirilen ve kurulumu tamamlanan yeni asfalt plenti faaliyete geçerek çalışmalara başladı.

Yeni asfalt plenti için önümüzdeki günlerde bir açılış organizasyonunun planlandığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER