Uyuşturucu ile mücadelede İnebolulu vatandaşların desteğini istedi

Kaymakam Selçuk Yosunkaya, uyuşturucu ile mücadelenin sadece kolluk kuvvetlerinin çalışmalarıyla yapılamayacağını belirterek İnebolulu vatandaşların desteğini istedi.

Uyuşturucu ile mücadelede İnebolulu vatandaşların desteğini istedi
banner13
banner3

İlçemizde yaklaşık 1,5 ay önce göreve başlayan Kaymakam Selçuk Yosunkaya, gazetemizi iade-i ziyarette bulundu.

Kaymakam Yosunkaya, gazetemiz genel yayın yönetmeni Barış İlyasoğlu, Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu ve gazetemiz muhabiri Muhammed Kömeçoğlu’na pandemi, aşılama ve uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Kaymakam Yosunkaya açıklamadan önce gazetemizin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

80 YAŞ ÜSTTÜ VATANDAŞLAR EVLERİNDE AŞILANMAYA BAŞLANDI

Kaymakam Yosunkaya; ‘’ Koronavirüs aşılarının ilçemize ilk ulaştığında tüm sağlık çalışanlarımıza aşıları vuruldu. Daha sonrada huzurevindeki kalan hastalarımıza ve çalışanlarına aşıları yapıldı. Ayrıca da 90 yaş üzeri hastalarımıza aşıları vurulmak sürati ile periyot devam etti.  Pazartesi günü itibariyle de 85 yaş üsttü yaşlılarımız aşılanmasına başlandı. Aşılama çalışmalarımız Sağlık Bakanlığımızın takvimi doğrultusunda bütün vatandaşlarımıza bu aşıları ulaşacak. Aşılama takvimi sırasında sırası gelip de aşı olmadığı için aşı olamayan söz konusu değil, kişilerin açıklanan takvim sırası geldiğinde rahat bir şekilde aşıya ulaşmaları söz konusu arkadaşlarımız bu konu da büyük bir özveri gösteriyorlar. İnebolu olarak rehavete kapılmadan gerek sahadaki denetimlerimiz, gerek vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik konularına uymalarını istiyoruz. İnşallah bütün vatandaşlarımız aşıları vurulduktan sonra da inşallah pandemi dönemini kapatırız diye düşünüyorum.’’

 “İNSANLAR UYUŞTURUCU TACİRLERİNİ NORMALLEŞTİRMEMELİDİR”

Kaymakam Yosunkaya sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Göreve geldiğimiz günden beri uyuşturucu ile mücadele konusunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Çünkü ilçemizdeki en önemli konulardan birisi budur. İlçemizde bir uyuşturucu belası söz konusudur. Uyuşturucuyla mücadele, bizim polisi tedbirlerle üzerinden gelebileceğimiz bir sorun değil. Biz askerimizle, jandarmamızla, polisimizle bu işin tabi ki de üzerine gideceğiz ve gidiyoruz da, ama bu sadece kolluk kuvveti ile yapılacak işlemler değil. Burada önemli olan toplumsal duyarlılığın oluşması ve insanların bu konuda bize destek vermelerini istiyoruz. İnebolu ufak bir ilçe, iyi kötü herkes birbirini tanıyor ve herkes kimin uyuşturucu işi ile uğraştığını biliyor. Bu işlerin kimin organizesinde olduğu biliniyor, insanlar uyuşturucu tacirlerini normalleştirmemelidir. Bu bilinen insanlar çarşıda pazarda rahat bir şekilde dolaşabiliyorsa, çarşıda pazarda alışveriş yapabiliyorsa, gidip esnaflarla oturup kalkabiliyorsa burada bir sıkıntı vardır. Çünkü o arkadaşlarında şunu düşünmesi lazımdır, bugün bir başkasının çocuğu zehirleniyor ve müptela oluyor, yarında kendi çocuğu müptela olacak. Uyuşturucu müptelasına düşmüş gencimiz uyuşturucu bulmak için, para bulmak için hırsızlık yapacaklar ve gelip o şuanda uyuşturucuyla uğraşan kişilere yüz veren insanların dükkânını soyacaklardır. Bu noktada toplumsal duyarlılığımız ve bilincimiz olursa bu insanları toplumdan dışlayalım. Bu insanlarla ilgili bilgileri hiç çekinmeden bizlere gelip verebilirler, yani biz verilen bu bilgileri kesinlikle afişe etme gibi söz konu olamaz. İnşallah elbirliği ile bu işin üstünden geleceğiz ve çocuklarımızın ve gençlerimizin zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz. İnebolu gibi tarihte önemli bir yere sahip ilçemizi bu pislikten arındıracağız. Övünerek her yerde bahsettiğimiz Yiğit İnebolu dediğimiz, tarihte İstiklal Madalyasının sahip tek ilçe olduğunu gururla söylüyoruz. Baktığımızda o dönemde kahramanlık yapan, böyle bir yiğitlik yapan insanların şuanda gelinen aşamada bu durumda olmaması lazım ve bu pisliği elbirliği ile temizleyeceğiz. ‘’ dedi. 

İnebolu Postası Gazetesi ailesi olarak iade-i ziyarette bulunan Kaymakam Yosunkaya’ya teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 15:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasar soyözen
Yasar soyözen - 3 yıl Önce

Merhaba öncelikle şu sokak köpeklerinede bı cozum bulun artık barınak yapılsın

Sevim Güvenç
Sevim Güvenç - 3 yıl Önce

Sayın kaymakamım önce sizi tebrik ediyor ve böyle hassas bir konuya el attığız için çok teşekkür ederim.Ben ineboluda yaşamıyorum fakat geçen yaz gittiğimde duyunca çok üzüldüm,biz inebolumuzla gurur duyardık kapımız hep açık dururdu o eski günlerin geri gelmesini diliyorum . İnşAllah sizin sayenizde bu insanlar kurtulur duyarlılığızdan dolayı size çok teşekkür ederim. İşlerinizde başarılar dilerim verdiğiniz mücadelede Allah yardımcınız olsun

Salih Koçuk
Salih Koçuk - 3 yıl Önce

Kaymakam Selçuk beye üstün başarılar dilerim inşAllah planları güzel olur

Haluk Kaya
Haluk Kaya - 3 yıl Önce

Yeni kaymakamımız iyi niyetli işAllah İNEBOLUYA faydalı olur.

SIRADAKİ HABER