TMO Fındık alımına başladı

TMO Fındık alımına başladı
banner13
banner3

TMO tarafından ilçemizde yeni sezon fındık alımına7 Eylül Pazartesi günü itibari ile başladı. Sistem üzerinden randevu oluşturan üreticiler, fındıklarını İnebolu Belediyesi İtfaiye Amirliği’ndeki TMO alım noktasına götürdü.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticilerden yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre Giresun kalite kabuklu fındığı kilogram başına 22,5, levant kalite kabuklu fındığı 22, Sivri kalite kabuklu fındık 21.00 liradan alıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi Yetkilileri;’’ Üreticilerimiz internet üzerinden randevu alarak ürünlerini teslim edebilirler. Geçici Toprak Mahsulleri Ofisimizi İnebolu Belediye İtfaiye Amirliği binasında hizmet veriyoruz.  Kabuklu Fındık Alımları randevu sistemiyle üreticilerimiz randevularını //www.tmo.gov.tr veya //randevu.tmo.gov.tr adresinden alabilirler. ” denildi.  Ayrıca da Ürün bedeli ödemeleri 10 gün içerisinde banka hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

‘FINDIK ALIMINDA TEDBİRLER ELDEN BIRAKILMADI’

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı da gerekli tedbirler alındı. Ürün alım noktalarının giriş kısımları ile bekleme alanlarında dezenfektan ve maske konularak ve alım noktalarına girişlerde ateş ölçümü ve maske denetimleri yapılıyor.  Üreticilerin ve çalışanların sosyal mesafesini tesis etmek adına üretici izleme odaları oluşturuldu ve bu sayede üreticilerin ürün analizlerini kameralı sistem sayesinde sürekli dezenfekte edilen bir alanda izleyebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER