Sensörlü Dezenfekte Kabini ürettiler

banner3

İnebolu İlçesinde Elektronik ustası ve Buzdolabı tamir usta el birliği ile dezenfekte kabini geliştirdiler.

Koronavirüs salgınına karşı vatandaşların içine girerek dezenfekte olabileceği, dezenfekte kabini geliştirdi. Elektronik ustası Aydın Danaoğlu ve Buzdolabı tamirci usta Fuat Çömlekçioğlu’nun el birliği ile insanların kendilerini dezenfekte edebileceği ürünü geliştirmeye karar verdiler. 1 günde kabinin çizimlerini tamamlayan İki çalışma arkadaşı, 15 gün süren çalışmasının sonunda boyu 1 metre 90  santim yüksekliğinde, 1 metre genişliğinde kabin üretti. Üretilen kabin, sensör sayesinde içeri girenleri algılayarak dezenfekte edebiliyor.

‘BİRLİKTEN KUVVEN DOĞAR DEDİK’

Aydın Danaoğlu gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ İnebolu ilçemizin bir dezenfekte kabinine ihtiyacını düşündük. Vatandaşların toplu olduğu yerden bir yer olan Pazar yerlerinde ve resmi kurumun girişleri gibi yerde vatandaşların kendisini korona virüse karşı dezenfekte edebileceği ürünü plan ve projesini çizerek yapımına başladık. Dezenfekte kabini 15 gün içerisinde çalışmamalarımızı tamamlayarak faaliyete geçirdik. İnebolu’da şuanda o kadar virüs olayımız çoğunlukta değil ama olmayacak diye bir şey yoktur. Sonuçta bir tedbirin alınması gerekiyordu bizde dezenfekte kabini Fuat arkadaşım ile birlikte birlikten kuvvet doğar dedik ve ürettik. İnebolu’muza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Eğer belediyelerden veya bir isteyen vatandaşımız olursa hemen kısa sürede tedarik ederek yapabiliriz. ’’ dedi.

‘DEZENFEKSİYON KABİNİNİ ÜRETEREK HAYATA GEÇİRDİK’

Fuat Çömlekçi; ‘’ Dezenfekte kabindeki tek amacımız bizim korona virüsüne karşı vatandaşlarımıza hizmet etmek onların sağlığını koruyabilmek. Başka hiç bir amacımız yok. Tecrübelerimizi kullanarak Aydın arkadaşım ile birlikte dezenfekte kabinini üreterek hayata geçirdik. Herhangi bir kar amacı gütmeden toplumumuza faydası olacak şekilde bu ürünü halkımıza sunacağız. ’’ dedi.

"SİSTEM OTOMATİK OLARAK ÇALIŞIYOR"

Çömlekçi; cihazın çalışma sistemi hakkında ise, şu bilgiyi verdi: ‘’ Kabin içine girince sensörler algılıyor. Daha sonra sistem otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Bu çalışmamız İlk olduğu için 15 gün içinde de ürünü geliştirip son halini verdik. Kabinimizin boyu 1 metre 90 santim yüksekliğinde, 1 metre genişliğinde şuanda faaliyete geçirmiş bulunuyoruz. ‘

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER