ŞAKİR İŞERİ'DEN DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

ŞAKİR İŞERİ'DEN DOĞALGAZ AÇIKLAMASI
banner13
banner3

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şakir İşeri İnebolu’nun Doğalgaz sıkıntısının bir an önce çözülmesini istediklerini dile getirdi.  

İnebolu Ticaret Sanayi Odası olarak ilçenin artık Doğalgaza Kazandırılması gerektiğini ifade eden başkan İşeri, şunları söyledi.

‘ Doğalgaz 4 İlçeye getirilmelidir’

 İşeri; ‘’İnebolu doğalgaz maliyet olarak Kastamonu, Devrekani, Seydiler gibi sert iklime sahip yerlere  göre daha  mantıklı bir  çözüm, daha  ekonomik, daha  rantıbıl.  Biz diyoruz ki Seydiler’e kadar gelmiş Doğalgaz, 30 km berisinde ki Küre’ye ve 60 km ötesindeki İnebolu’ya çok rahat getirilebilir. Buradan da Abana ve Bozkurt’a çok rahat ulaştırılabilir.  

‘Nüfus Şart Değildir’

‘’Doğalgaz gelebilmesi için bana sakın nüfus şartıymış denmemelidir. Devrekâni’ye geliyorsa doğal gaz birbirini takip eden Küre İnebolu Abana ve Bozkurt dahil  4 ilçeye getirilebilir. Doğalgazın bu ilçede çok şeylerin önünü açacağına inanıyorum.  İlçemizde Boyranaltı’nda ve içerlerde bir sürü yapı  stoklarımız var. Bu evler kaloriferli olmadığı için tercih edilmiyor. Kaloriferli olmayınca insanlar kalorifer sistemi kuralım istiyor, evlerin planları sobalı olarak yapıldığından değiştirilemiyor, bu evlerin sahiplerinin yarısı yazlıkçı yarısı değil, biz bunu değiştiremediğimiz içinde halimiz meydanda, bir çok sobalı ev boz duruyor, yani bunun için ilçemize doğalgaz gelmek zorundadır.’’

‘Cide Doğalgaz Konusunda Atakta’

 ‘’Cide doğal gaz konusunda atakta, Araç ilçesine milletvekilleri gittiği zaman vatandaşlar tarafından doğal gaz mevzusu soruluyor. Burada iktidarı muhalefeti herkes bir araya gelmeli ve acilen İnebolu’ya doğalgazı getirmeliyiz. Doğalgaz ihtiyacının sağı solu iktidarı muhalefeti olmaması lazım”.

‘Sıvılaştırılmış Doğalgaz deniz  kenarına  tanklar ile getirilebilir’

İlçemizde çalışan memurlarımıza sorduğumuzda, kısıtlı bir bütçesi olduğunu, kömürle ısınan kaloriferli apartmanda oturanların ayrıca mutfak ve elektrik gideri ile bu bütçeyi aştığını belirtiyorlar. Doğalgazlı bir evde bu masraf 3 te bir bandına kadar inebilir. Hem daha temiz daha kolay daha masrafsız. Biz doğalgazı ilçemize getirebilirsek, İstanbul’da yaşan emeklilerimizin ilçemizde daha çok vakit  geçireceğine inanıyorum.  Doğalgaz direk hat bağlamalı veya taşımalı şeklinde ilçemize  getirilebilir. Sıvılaştırılmış Doğalgaz deniz kenarına kurulacak tanklara getirilebilir ve İnebolu merkez ilçe seçilerek çevre ilçelere de dağıtabilir diye düşünüyorum ‘’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 13:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim köse
İbrahim köse - 3 yıl Önce

Sayın başkanım ben evreye köyündenim başkanım ben cumhur başkanım enerji başkanım BOTAŞ kar gaz kastomonu valiği yadigim dilekçe hep 10000 rakkamı bunu mejlisten getigse aşağı iner dedim vebögenin kalkınmasını sağlar turizim ve nuvuzartısımı sağlar ozaman 20000 olur bölgemiz de çalılık olur sagılarıla

SIRADAKİ HABER