Ramazan Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Hurma Tezgahları Süsledi

Ramazan Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Hurma Tezgahları Süsledi
banner13
banner3

Ramazana sayılı günler kala hurma çeşitleri tezgahlardaki yerini aldı.

11 ayın sultanı Ramazan ayı Pazartesi günü başlıyor. Ramazana sayılı günler kala tezgahlardaki yerini alan hurmaya vatandaşlar talep göstermeye başladı. Aktarlarda her bütçeye göre hurma mevcut. Genellikle iftar saatinde tüketilen hurmanın fiyatı 10 ila 75 arasında değişiyor.

İlçemiz esnaflarından Hasan İşeri; Ramazan ayına sayılı günler kala bugünlerde vatandaşların hurmaya rağbet göstermeye başladığını söyledi. Fiyatlar hususunda vatandaşlarda tedirginlik olduğunu da ifade eden İşeri, hurmaların pahalı olduğunu, hatta geçen seneye göre biraz daha yüksek fiyatta olduğunu belirtti.

"VATANDAŞ 10 LİRALIĞI’DA ALIYOR, 75 LİRALIĞI’DA ALIYOR"

Hurma Fiyatlarının 10 liradan başlayıp 75 liraya kadar hurma çeşidi olduğunu belirten İşeri; “Vatandaşların bütçesine göre, vatandaşlar 10 liralığı da alıyor, 75 liralığı da alıyor. Kaliteye göre değişiyor tabi ki de ama vatandaşlarımız Medine hurmasını daha çok tercih ediyor. Biraz daha sakızlı, damak tadına biraz daha fazla uyum sağlıyor. Onun için Medine hurması biraz daha ağırlıklı" dedi.

“HURMA SATIŞLARI RAMAZAN AYININ İLK HAFTASI ÇOK FAZLA OLUYOR”

İyi hurmanın kıvırcık ve etli olduğunu ifade eden İşeri, "Hurmalar kendini hemen gösteriyor zaten, hurmanın dolgun, yumuşak ve etli olması daha iyidir. Hurma satışlarının ramazan ayının ilk günlerinde daha artacağını tahmin ediyorum. Vatandaşlarımız hurmayı seviyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER