Özay: "Belediye 10 yıldır bakkal dükkanı idare edilir gibi edilmiş"

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Ramazan ayı nedeniyle Facebook üzerinden düzenledikleri canlı yayın programında 10 yıllık geçmiş yönetimi eleştirerek ‘sen yap da şöyle yaparız, sen yap da böyle yaparız ’la geçiştirilmiş bir 10 senemiz var. Biz bunları düzeltmek için geldik inşallah düzelteceğiz.

Özay: "Belediye 10 yıldır bakkal dükkanı idare edilir gibi edilmiş"
banner13
banner3

İnebolu Belediyesi  Koronavirüs salgını nedeni ile evlerinde kalan vatandaşlar için her Cuma, Cumartesi ve Pazar Günleri  ‘Sizler Evinizde Kalın Bizler Sizlerin Evinize Misafir Olarak Geliyoruz’ sloganıyla canlı yayın programı düzenlenmeye başladı.

İnebolu Belediyesi Facebook sayfasından TRT Sanatçısı hemşehrimiz Ufuk Uğuriş ve Müzisyen Soner Topalşabanoğlu’nun sunduğu programa konuk olan İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay önemli açıklamalarda bulundu.   

‘BİZ GÖNÜLLERE DOKUNMAYA GELDİK’

‘’Bizim belediyecilik olarak gönüllere dokunmak gibi bir sorumluğumuz var. Bu gönüllere dokunmazsak biz istediğimiz kadar yollarımızı altından yapalım, köprüler yapalım, alt geçitler, üst geçitler v.s her şey yapabiliriz ama bu çocuklara, bu insanlara dokunamazsak, bu insanlarla aramızda mesafeler olursa, bunu hiçbir türlü karşılığını alamayız. Biz ilk önce yapmamız gereken gönüllere dokunmak ve çocuklarla çocuk büyükler de büyük olmaktır.  İdarecilik görevini Allah’ım bize nasip etti bu görevi bize nasip ettiyse bu teveccühü vatandaş bize gösterdiyse biz de bunun karşılığını vermek zorundayız. Çocuklarımızla eğlenmek zorundayız, çocuklarımızı eğlendirmek zorundayız. Bizim bu yaptıklarım bazılarına çok garip gelebilir ama ben çocuklarla beraber olmaktan çok mutluyum. ‘’

‘İNEBOLU İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

‘’Biz İnebolu olarak Koronavirüsle mücadele de vefa gurubunun gayretleri ile burada Kaymakam Bey, İnebolu Belediyesi zabıtaları, Sağlık teşkilatımız, Jandarma ve polis teşkilatımız, Müftülük teşkilatımız, öğretmen arkadaşlarımızla gerçekten elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapmaya çalışıyoruz. Biz İnebolu için elimizden geleni yapıyoruz. Biz sosyal medya üzerinden, gerekse kapına giderek vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah bu durumlarda kısa süre geçecektir hayırlısıyla.  ’’

‘HAZIRLADIĞIMIZ TURİZM PROJELERİ 2021’E KALDI’

“Bizde yavaş yavaş pişiyoruz arkadaşlarla beraber uyuşmaya başladık. Yani projelendirme açısından proje çizimi açısından hazırlama açısından belediyemizin bazı eksikleri vardı. Geçen 10 sene içerisinde böyle bir çalışma çok fazla yapılmadığı için sadece Kültür Bakanlığından hiçbir proje sunmadan 10 sene içerisinde hiç yardım alınmamış bir durumdaydı. Biz geldikten sonra hemen bu işe başladık işte özel kalemi, fen işlerini bu işlere yönlendirdik. Proje hazırlama yöntemlerini öğrenmek için kurslara yolladık ve bunun neticesinde az da olsa Kültür Bakanlığından maddi kaynak yaratmaya başladık. Bu seneki Turizm faaliyetleri acısından yaptığımız projeler vardı. Bu projeler de yüklü miktarlarda devletten katkı sağlayacaktık ama bunlarda koronavirüsten dolayı ertelenmiş oldu. Bu projelerimizi 2021’de inşallah uygulayacağız”

‘BAKKAL DÜKKÂNI GİBİ İDARE EDİLMİŞ BİR BELEDİYE İLE BİZ KARŞI KARŞIYA KALDIK’

“Bir bakkal dükkânı gibi idare edilmiş bir belediye ile biz karşı karşıya kaldık. Bunu söylemekte abes görmüyorum çünkü bazı insanlar geliyor, gidiyor hala görüyoruz ki durumun ne kadar ‘sen yap da şöyle yaparız, sen yap da böyle yaparız ’la geçiştirilmiş bir 10 senemiz var. İnşallah biz bu günleri 1 senemizi atlattık, İnşallah bunları düzelteceğiz ve bunları düzeltmek için geldik zaten vatandaşlara sözlerimiz var insanlar da uygun gördüler, desteklediler bizi, ilk önce biz kardeşlik diyoruz, gönülle dokunmak diyoruz herkes bir olsun beraber olsun birlikten kuvvet doğar diyoruz. İnsanları oncuymuş, buncuymuş diye ayırmadan bir beraber nasıl bir namaza gittiğimiz zaman mülki amirmiş, başka bir şeymiş ayrılmadığı zaman imamın arkasına nasıl hepimiz beraber namaza duruyorsak bu işe de bu şekilde yapacağız. Biz tarihten gelen bir belediyeye sahibiz tarihi bir ilçedeyiz. Baktığımız zaman 3 bin yıl geriye giden bir tarihi olan bir memlekette yaşıyoruz. Bunu da inşallah yine hep beraber yapacağız yani bu iş tek belediye başkanın tek kaymakam Bey’in tek diğer birimlerin üzerinde olan bir yük değildir. Korona virüsü tedbirleri kapsamından oluşturulan Sosyal Vefa Gurubumuz şuanda herkesin bir el birliği ve gönül birliği var bu gönül birliğimiz durum geçtikten sonra da biz eğer yaşatabilirsek bu koordinasyonu bozmadan devam edebilirsek ben inanıyorum ki ilçemiz için çok iyi olacaktır.  ‘’dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet alkan
Mehmet alkan - 4 yıl Önce

Sayin baskanimiza basarilar dilerim ben istanbulda oturuyorum ama yapilanlari duyuyorum insAllah daha guzel olur yalniz yardimlar arastirilmadan davitiliyor zengin fakir ayrilsin bilhassa koylerde evin onunde arabalar var yardim aliyor devletin besyuzlira maasla gecinenlere verilmiyor saygilarimla bende ineboluluyum bende emekliyim sehomer koyu

SIRADAKİ HABER