OTOGAR MEVKİİNE KÖPRÜ İÇİN ONAY ÇIKTI

Otogar esnafı, taksiciler, otobüsçüler ve İnebolu halkının uzun süredir beklediği talep nihayet gerçekleşiyor.

OTOGAR MEVKİİNE KÖPRÜ İÇİN ONAY ÇIKTI
banner13
banner3

Otogar esnafı, taksiciler, otobüsçüler ve İnebolu halkının uzun süredir beklediği talep nihayet gerçekleşiyor.

İlçe Trafik Komisyonunun aldığı karar neticesinde dere boyunun tek taraflı olarak gidişli ve gelişli olması sonrasında Yeni Otogara gitmek ve geriye gelmek için yaklaşık 4 km yol kat etmek zorunda  kalanların göstermiş olduğu tepki sonrası, AKP İlçe Başkanı Mustafa Hüner Özay, 2 köprü yapılacağını belirtirken, Belediye Başkanı Engin Uzuner 2 köprü yerine, bir tane otogar mevkiine bir tanede Jandarma Karakolu karşısına yapılması talebi nihayet sonuçlandı.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner gazetemize yaptığı açıklamada otogar köprüsünün yapılmasında hiçbir engel in kalmadığını belirterek şunları söyledi. “Otogar Mevkiine yapılacak köprü çalışması için hiçbir engel kalmadı. Belediye’nin talebi doğrultusunda tarihi yerlere zarar vermeyecek şekilde imar planına uygun olarak Koruma Kurulunun onayı ile Ulaştırma Bakanlığına yapılan köprü projesi revizyonla onaydan geçti. Otogar Mevkiine yapılacak olan yeni köprü projesi 2 köprü yerine gidiş ve gelişli tek köprü üzerinden olacak şekilde onaylandı. Koruma kurulu ve Karayollarının görüşü ile onaylanan şekliyle yapıldığında yolun karşısında meydana gelecek kavşak çalışmaları giderilmiş oldu. Bu şekliyle köprüyü Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yapması uygun görüldü.”

İKİNCİ KÖPRÜYÜ BELEDİYE YAPACAK   

Belediye Başkanı Engin Uzuner Jandarma Karakolu mevkiine acil ihtiyaç için köprü yapılması istediğinde bulundu. Ulaştırma Bakanlığı’ndan Jandarma Karakolu Mevkiine köprü yapmak için hazır köprü projesini talep eden Uzuner, projenin İnebolu Belediyesi’ne verildiği anda köprünün yapılması için ihaleye çıkararak Jandarma Karakolu yerleşkesi yanından Yukarı Hatıpbağı Mahallesine ve hastaneye gidecekler in en büyük ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti. İzin verilen köprü için proje İnebolu Belediyesine ulaştığında yapımına başlanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER