Otogar KÖprüleri İçin Özay ve Uzuner

Otogara Yapılacak Köprü İçinÖzay; "Belediye’den cevap bekliyoruz. Aynı Yere 2 köprü yapacağız."Uzuner ; "Cevabım ret. Bir tane jandarma, bir tane otogar karşısına istiyorum."

Otogar KÖprüleri İçin Özay ve Uzuner
banner13
banner3

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’un sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kaymakamlık toplantı salonunda yaptığı toplantıda Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çömlekçioğlu köprünün ne zaman yapılacağını sordu.

Bunun üzerine Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Özay otogar karşısına 2 köprü yapılması dosyasının Karayolları tarafından 2. defa belediyeye onay için gönderildiğini ve belediyeye ulaştığını, imar komisyonunda beklediğini, oradan gelecek cevaba göre yazı gelince başlanacağını belirtti.
Kaymakam Atasoy, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri geldi ve 2 köprünün nereden istenildiği konusunda tutanak hazırladı. Terminalin orası baz alınarak köprülerin projesi hazırlandı. Devlet olarak önce bir tanesinin yapılabileceğini dile getirdi.    

 Bunun üzerine Belediye Başkanı Engin Uzuner, cevabının ret olduğunu,  çünkü otogara 2 köprü yapmanın yerine, hem otogar hem de jandarma karşısına birer köprü yapılmasını istediklerini belirterek, 2 köprü yapıldığında terminalin yarısı gidecek, otopark ve bazı yazıhaneler gidecek, terminalin çıkışı değişecek. 2 köprü yapıldığında 17 metrelik tır nasıl dönecek. Ben oraya demir köprü yapayım istedim, ama izin vermedi Karayolları, dedi.

Ardından Uzuner, belediyenin cevabının yaptırım gücü olmadığını dile getirerek belediyenin görüşü önemli değil, Karayolları Bölge Müdürlüğü köprü yapmayı kafaya koyduysa yapar. Kamulaştırır yine yapar. Meydancık burnundaki köprülerinde uygun olmadığı doğrultusunda red verdik, koruma kurulu red verdi, ama yaptınız. Burada da belediyenin kararını niye bekliyorsunuz, dere sizin, karayolları sizin yapacak olan sizlersiniz. Sizin kararınızda belediyenin yaptırım gücü yok. Ama uygulanan yöntem yanlış. Çünkü Avara Mahallesi komple koruma amaçlı sit alanı, önce Anıtlar Yüksek Kurulu’na gidecekler, orası yapılaşmaya izin verecek, ondan sonra sıra bize geliyor. dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER