Milletvekili Hasan Baltacı, İnebolu’da seraları yıkılan üreticileri dinledi

Milletvekili Hasan Baltacı, İnebolu’da seraları yıkılan üreticileri dinledi
banner13
banner3

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İnebolu’da Korupınar, Toklukaya ve Göçkün köylerinde ki yıkılan seraları gezerek vatandaşları dinledi.

Geçtiğimiz günlerde İnebolu’da şiddetli kar yağışı nedeniyle 1,5- 2 metreye ulaşan kar kalınlığı birçok köyde seraları yerle bir etti, birçoğunun da naylonlarında telafisi zor hasarlar oluşturdu.

İnebolu Postası Gazetesi olarak “İnebolu’da 150 sera yerle bir oldu” manşeti ile verilen haberimiz Kastamonu il merkezinde yayın yapan yerel gazetelerde de geniş yer buldu. İnebolu’da seraların kardan yıkılması haberini FOXTV, NTV, TGRT gibi haber kanalları ise Karadeniz’de kar seraları yıktı şeklinde verdi.

Hasan Baltacı ve Yıkılan Sera, su, yol ve internet sorunu

Korupınar, Toklukaya ve Göçkün Köyü’nde vatandaşlar yıkılan sera, su, yol, internet ve köy konağı ihtiyacı gibi birçok sorunu CHP Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’ya anlattı.

Vatandaşlar sokak yasaklarından dolayı kapanan halk pazarlarından kaynaklı satışlarının çok azaldığını, aylardır İstanbul’a ürün gönderemediklerini ve zor durumda kaldıklarını söylediler. 

KORUPINAR KÖYÜ ZİYARETİ

Milletvekili Hasan Baltacı’yı köy muhtarı Mehmet Teke ve vatandaşlar karşıladı. Kastamonu’nun en çok serası olan İnebolu Korupınar köyünde vatandaşlar Milletvekili Hasan Baltacı’ya karın aniden bastırdığını ve seralarını koruyamadıklarını anlattılar. Köylerinde irili ufaklı 400 civarında sera bulunduğunu ve yıkılan çok sera olduğunu söyleyen vatandaşlar, seraların içindeki ürünlerin soğuktan donduğunu belirterek biran önce yıkılan seraların yapılması gerektiğini ve devletten destek beklediklerini belirttiler.

Üreticiler, pandemi kısıtlamasından dolayı Cumartesi pazarı günlerinde sokağa çıkma yasağı olduğu için İstanbul ve Kastamonu ile birçok ilçedeki halk pazarlarının kapalı olmasının kendilerini şimdiye kadar olumsuz etkilediğini, satışların iyice düştüğünü söylediler.

2015’TE YIKILAN SERALARA DESTEK VERİLMEMİŞ  

2015 yılında bundan daha fazla seranın yıkıldığını belirten vatandaşlar, “O yıl geldiler tespit yaptılar, destek olacağız dediler, ancak seraların sigortası yok diye yardım etmediler. Sigortamız yine yok”  diye konuştular.

ASIL SORUN SERA İÇİN SU

Köylerinde şebeke suyu olduğunu ama sera sulamak için su bulunmadığını, sera yapmak için çok suya ihtiyaç olduğunu belirten vatandaşlar “Yıllardır su sorunu yaşıyoruz, yetkililer sorunumuzu biliyor, her seçim öncesi gelip çözeceğiz diyorlar” dedi.

Sera üretimi yapılan köylerde şimdiye kadar göç yaşanmadığını anlatan vatandaşlar, yıllardır su sorunlarının neden çözülmediğini anlayamadıklarını aktardılar.

GÖÇKÜN KÖYÜ

Milletvekili Hasan Baltacı’yı köy muhtarı Ersin Codur ve vatandaşlar karşıladı.  Vatandaşların ve köy muhtarının anlattıklarına göre burası İnebolu’nun en kalabalık köylerinden biri. İlk defa köylerine bir milletvekili sorunları dinlemek için gelmiş. Yaklaşık 320 adet seraları var. 70-80 tanesinin kardan yıkıldığını belirtiyorlar. Göçkün Köyünün su sorunu yıllardır çözülmemiş. Köyün içinde ki stabilize ve bakımsız yol için defalarca dilekçe verilmiş ama yapılmamış. Bu yolun çamurunu birçok öğrenci okuluna taşıyor. Köy muhtarı eski okulun tadilatının yapılarak köy konağına dönüştürmek istiyor. İnternet alt yapısı felç. Köyün muhtarının köyü büyütmek geliştirmek ve daha yaşanılır hale getirmek gibi hedefleri var ama yaptığı girişimler boş kalmış. Köye ilk defa gelen milletvekiline yaptığı ziyaret için teşekkür ediyor.

TOKLUKAYA KÖYÜ

Göç vermeyen köylerden bir tanesi de Toklukaya Köyü. Milletvekili Hasan Baltacı’yı köy azası Mustafa Kara ve vatandaşlar karşıladı. Burada 20 civarında sera yerle bir olmuş. 2015 yılında yıkılan seralar için burada da kimse destek alamamış. Serada ki ürünleri canlı tutmak için buranında yıllardır su sorunu çözülmemiş. Yele Mahallesi’nde 300 metre yolun yapılması için vatandaşlar yetkililere defalarca dilekçe vermişler. Ama yapılmamış. Köyün internet alt yapısı çok kötü.

KÖYLERE İLK DEFA MİLLETVEKİLİ HASAN BALTACI AYAK BASMIŞ

Korupınar, Toklukaya ve Göçkün Köyü sakinlerinden birçok vatandaş ilk defa köylerine milletvekili geldiğini ve sorunları dinlediğini belirterek CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’ya teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Diğer siyasiler seçim zamanı gelir sadece oy isterler, şimdi seçim yok ama sorunumuz var. Milletvekili Hasan Baltacı’yı TBMM de Kastamonu’nun sorunlarını sürekli dile getirdiğini ve İnebolu’yu oraya taşıdığını zaten biliyorduk. Kastamonu’da onun gibi 2 vekil olsa Kastamonu daha çabuk büyür ve gelişir. Şimdi bizim sorunlarımızı öğrenmek için gelmiş. Çok mutlu olduk” dediler.

HASAN BALTACI “KÖYLER SORUN YUMAĞI OLMUŞ”

CHP Milletvekili Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İnebolu ziyaretini gazetemize şöyle değerlendirdi:  “Bugün İnebolu’nun Korupınar, Toklukaya ve Göçkün Köylerinde vatandaşlarımızı dinledik. 1 söyledik bin ah işittik. Son yağan karda yıkılan seraları gezdik. Köylerin mahalle yollarının defalarca başvuru yapılmasına rağmen yıllardır yapılmadığını gördük. İlçenin en kalabalık olan bu köylerin seradan geçimini sağlamalarına rağmen yıllardır serada en çok ihtiyaç duyulan su sorununun yıllardır çözülmediği bizlere iletildi. Sürekli kesilen elektrik, çok zayıf olan internet alt yapılarından kaynaklı öğrencilerin büyük zorluklar yaşadıkları dile getirildi.  Köy muhtarlarının sorunları çözmede çok zorlandıkları bir kez daha burada da anlaşıldı, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER