Milletvekili Hakkı Köylü'ye Cezaevinin durumunu sorduk

Milletvekili Hakkı Köylü'ye Cezaevinin durumunu sorduk
banner13
banner3

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun geleceği için görüştüğümüz AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, gazetemize yaptığı açıklamada İnebolu Cezaevi'nin oluşturduğu risk nedeniyle mahkum sayısının yavaş yavaş azaltılacağını söyledi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta gazetemizde paylaştığımız "Cezaevinde Tedirgin Eden Gelişme" başlıklı haberde cezaevinde kalan mahkumların çevre cezaevlerine nakledileceği ve son olarak 22 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan 25 bin litre motorin alımı ihalesinin iptal edilmesi nedeniyle 'Cezaevi kapatılıyor mu" endişesinin ilçede endişe yarattığını paylaşmıştık.

Konu ile ilgili önce AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ile görüştük. Milletvekili Demir, cezaevi içerisinden mahkumların ve bazı personellerin şikayet mektupları yazdığını bu nedenle cezaevinde mahkum sayısının düşürülerek koğuşlarda yoğunluğun azaltılacağını söylemişti.

Yine konu ile ilgili telefonla görüştüğümüz Milletvekili Hakkı Köylü de İnebolu Cezaevinde olumsuz deprem raporları ve oluşturduğu risk nedeniyle mahkumların peyder pey azaltılacağını söyledi.

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun deprem analiz raporundan olumsuz sonuç alınmasıyla birlikte mahkum sayısının azaltılacağını belirten Milletvekili Köylü, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İnebolu Cezaevi çok riskli durumda, o yüzden Cezaevini yavaş yavaş azaltacaklar. Devamlı içeriden şikayet ediyorlarmış, kimse de bu riski göğüsleyemiyor. Belki 100 kişiye kadar da düşürürler o zamana kadar da biz yeni Cezaevi inşaatına başlarız inşallah. Cezaevi personelinde de mahkum sayısının azalmasına bağlı olarak düşüşler yaşanabilir.

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapatılmasının söz konusu olup olmadığı sorusunu ise Milletvekili Köylü, şöyle cevaplandırdı: "Oradan Cezaevinin tamamen kapatılması söz konusu değil. Ama o cezaevi eninde sonunda kapanacak. Bizim yapacağımız yeni cezaevi bitmeden de kapanabilir, bitinceye kadar da bekleyebilir." dedi.

"İNEBOLU'YA YENİ BÜYÜK BİR CEZAEVİ YAPACAĞIZ"

Milletvekili Hakkı Köylü, gazetemize yaptığı açıklamada İnebolu ekonomisine katkı sağlayacak büyük bir cezaevi yapmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: "İnebolu'ya yeni büyük bir Cezaevi yapacağız. Şimdiye kadar yapamıyorduk, yer yoktu şimdi artık ormandan yer alabilme imkanı var. Dana önce 6 yer gösterilmişti bu araziler orman arazisi olduğu için alamıyorduk. Sonradan Kanun Hükmünde Kararname ile orman arazilerine cezaevleri yapılabilmesi için karar çıktı. Bizde Orman İdaresi ile görüştük yer verilebileceği söylendi. Büyük bir Cezaevi yapmak istiyoruz ki İnebolu'nun ekonomisine cevap versin. Bunun için büyük bir Cezaevi peşindeyiz."

CEZAEVİ İÇİN ARSA İNCELEMESİNE GELECEKLER

Milletvekili Hakkı Köylü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü ile görüştüğünü ve arsa incelemesi için görevlilerin önümüzdeki hafta İnebolu'ya geleceklerini söyledi. Milletvekili Köylü, şöyle konuştu: "Oraya arsa ile ilgili incelemede bulunmak üzere görevli gönderecekler. Bundan sonra işlemler başlayacak. Cuma günü Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü ile  görüştüm. Bu hafta içerisinde ben biteceğini tahmin ediyordum ama sanırım yazısı yetişmedi. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta arsa ile ilgili inceleme yapılması için İnebolu'ya gelecekler."

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER