Market zincirlerine yeni halkaya Belediye Meclisi’nden onay

Market zincirlerine yeni halkaya Belediye Meclisi’nden onay
banner13
banner3

Aşağı Hatıpbağı Mahallesinde yapımı devam eden bir inşaatın ‘konut ruhsatlı’ olan zemin katı ‘sıhhi işyeri ruhsatı’ olarak değiştirilmesi dilekçesi İnebolu Belediyesi Meclisinde görüşülerek onaylandı.

2021 yılının ilk meclis toplantısı çoklu gündem maddeleri ile 4 Ocak günü toplandı. Oy çokluğu ile kabul edilen konuların bir tanesi hem İnebolu esnaflarını hem de bina sahiplerini yakından ilgilendiriyor.

Edinilen bilgiye göre Aşağı Hatıpbağı Mahallesi’nde inşaatı devam eden bir binanın zemin katının, inşaat firması tarafından ulusal market zincirlerinden birine şube olarak kiralanması konusunda anlaşmaya varıldı. İnşaat firma sahiplerinin, konut ruhsatlı durumda bulunan zemin katının, işyeri ruhsatına dönüştürülmesi için Belediye Meclisi’ne yapmış olduğu başvuru dilekçesi onaylandı.

AK PARTİLİ ÜYE RED OYU VERDİ

İnebolu’da 8. büyük marketin açılması yoluna giden karar için Belediye Meclisi’nde yapılan konut ruhsatının sıhhi işyeri ruhsatına dönüştürülmesi görüşmesinde, sadece AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Toklu red oyu verdi.

Küçük bakkal, market ve esnaflarımızın ulusal market zincirlerine karşın dayanamayıp yok olup gitmeye devam ederken ilçede 8. büyük marketin şubesinin açılması yoluna Belediye Meclisi’nde sadece Mustafa Toklu red oyu verdi.

Artık gıdanın yanında beyaz eşya, elektronik eşyalar, sebze meyve, et ve süt ürünleri, giyim, kırtasiye, hediyelik eşya, hırdavat malzemeleri, oto aksesuarları gibi ucu bucağı bulunmayan geniş bir yelpazede ürün satışı yapan ulusal market zincirlerinin küçük esnafı bitirme noktasına geldiği bilinmekte. Ayrıca Mart ayından bu yana Koronavirüs etkisiyle ekonomik olarak çöküntüye uğrayan ilçe esnafı pandemi önlemleri çerçevesinde kapalı bulunan, açık olanların ise günü kurtarma derdinde olduğu şu günlerde Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararı duyan İnebolu esnafı durumdan duyduğu üzüntü ve çaresizliği gazetemiz ile paylaştı.

Bir ilçede yerel yönetimin ilçe esnafını koruyup kollaması gerektiğini ifade eden ilçe esnafı zor günler geçirdikleri şu günlerde Belediye Meclisi’nin aldığı bu kararı kendilerini derinden yaraladığını ifade etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamdi KONCA
Hamdi KONCA - 3 yıl Önce

Çarkın işleyebilmesi içinEsnafı düşünmek zorundasınız

Mehmet Uçar
Mehmet Uçar - 3 yıl Önce

Mustafa Yokluğu tebrik ediyorum esnafın ve hemşehrilerinin yanında durup desdek verdiği icin

SIRADAKİ HABER