Korupınar’dan TOKİ Talebi Toplandı

Şehirlerden sonra köylere de el atan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 500’ün üzerinde nüfusu olan köylerde TOKİ konutu için talep topluyor.

Korupınar’dan TOKİ Talebi Toplandı
banner13
banner3

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı köy yaşantısını cazip kılmayı amaçlayan "Tarımköy Projesi" kapsamında 500 nüfusun üzerinde ki köylerde yaklaşık veri talepleri topluyor. Tarımköy Projesi kapsamında İnebolu’nun en kalabalık köylerinden olan Korupınar Köyünde TOKİ konutu için yaklaşık 100 kişi talep yaptı. Ardından yetkililer TOKİ ye uygun arazi tespit çalışmaları için Korupınar Köyü’nde  yer tespiti çalışması gerçekleştirildi.

KORUPINAR’DA 100 KİŞİDEN KONUT TALEBİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi, konut taleplerini Özel İdare Müdürlükleri üzerinden yaptı. 500 nüfusun üzerinde nüfusu olan Taşköprü’ de 2 köy, Tosya 4 köy, Araç’ta 2 köy, İnebolu’da 1 köy  Tarımköy Projesine girecek. Bu kapsamda konut talebi toplanan köylerde uygun arazi yer tespitleri yapılmaya başlandı. Derme çatma'' evlerde yaşayan vatandaşlar, tarımköy uygulamaları ile çevre düzenlemesi, yeşil alanı, düzenli yolları, alt yapısı, çocuk parkı, okulu ve sağlık ocağı hazır hale getirilen modern konutlara kavuşuyor. TOKİ, konutların yanı sıra, cami ve köy yaşamının vazgeçilmezleri olan köy odası, ahır ve samanlıkları da unutmuyor. Korupınar Köyü’nde yaklaşık 100 kişi TOKİ için talep doldurdu. TOKİ ye uygun olabilecek tespit edilen yerler şahıs arazisi olduğu belirtildi. 

‘PROJE, SADECE BİNA YAPIMINI KAPSAMIYOR’

Tarımköy projesi sadece bina yapımını kapsamıyor. Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi verilebiliyor. Köyün su kaynakları, çayır, mera ve orman alanları da göz önüne alınarak mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor. Tarımköyler için ayrıca, sel ve deprem gibi afetlere karşı da zemini sağlam ve korunaklı yerler tercih ediliyor. Proje kapsamında dağınık durumdaki yerleşim yerleri bir araya toplanırken, yerel mimari, doku korunarak yenileniyor. Şehirlerdeki standartları aratmayan evlerde oturan vatandaşlara sosyal tesisleri ve altyapısıyla hazır, modern bir köyde yaşama imkanı sunuluyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Satılmış salman
Satılmış salman - 4 yıl Önce

Köyümüzde bu şekilde bir projenin olması tabiki çok güzel bir şey bu konu da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum korupınar köyü için hayırlısı llur inşaAllah,,,

SIRADAKİ HABER