Kimsesiz ve yalnız yaşıyor

İlçemiz Göçkün Köyünde kimsesiz ve yalnız yaşayan Kemal Bozoklu 10 yıldır ilçe merkezine inmiyor.

Kimsesiz ve yalnız yaşıyor
banner13
banner3

İlçemiz Göçkün Köyünde kimsesiz ve yalnız yaşayan Kemal Bozoklu 10 yıldır ilçe merkezine inmiyor. Aklı dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Kemal Bozoklu’ya köylü vatandaşlar sahip çıkıyor.

Göçkün Köyü’nde ikamet eden Kemal Bozoklu çatısı akan tamamen eski bir evde konaklamaktadır. Kardeşleri il dışında yaşamını sürdüren Bozoklu, kendisinin askerde Albay olduğunu ve köpekten  korktuğu için 11 yıldır köyden dışarıya çıkmadığını iddia etmektedir. Geceleri kendi kendine yüksek sesle konuştuğunu iddia eden komşuları şimdiye kadar köyden dışarıya çıkmadığını belirtmektedirler.  Göçkün Köyü Muhtarı Ersin Çodur Kemal Bozoklu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’ Kemal Bozuklu kardeşimizin aklı dengesi bozluk, köyümüzün belirli sınırları dışına çıkmıyor.  11 yıl önce sadece 1 kez İnebolu İlçe merkezine indi. O da köylülerimizin zorlamasıyla. 2009 Yerel seçimlerinde aklı dengesinin bozuk olduğu halde kendisini sandık başına yazmışlar. Bu vatandaşımızın ihtiyacı çok. Evinde yiyecek makarnası, bulguru, pirinci ve ekmeği yok. Köylülerimiz sağ olsunlar  destek ve yardım yaparak yalnız bırakmıyorlar.  Yıllardır eski bir evde kimsesiz ve yalnız yaşıyor. Yakacak sobası ve odunu yok. Köylüleri ve komşuları sobasını aldı, yakacak odunu da getirip kapısına bıraktı. Önceden köyümüze  gelen seyyar ekmek ve gıda satıcılarından köylülerimiz bir ekmek alırken bir tane de ona alıveriyordu. Şuan da korona virüsü tedbirleri kapsamında ekmekçilerin köye gelmesi yasaklandı. Çok mağduriyet yaşıyor. Benim isteğim ona sahip çıkılmasıdır. İnsanlarla konuşurken çok doğal ve normal konuşuyor. Bu vatandaşımıza 5-6 yıl önce bir kere kaymakamlığın sosyal yardımlaşma vakfından bir miktar hesabına nakit yardımı yapıldı ve biz bu parayı alması için Kemal kardeşimizi çarşıya indiremedik. Aklı dengesi bozuk olduğun için hastaneye getirip raporunu alamıyoruz. Çarşı merkezine indiremiyoruz. Her hangi bir maaş yok. Devletimizin sahip çıkmasını istiyoruz. Bu durumun bir şekilde çözülmesini istiyoruz.  Bu kardeşimiz çarşıya inmeyeceği için Kemal kardeşimize yapılan nakit yardımı kolluk kuvvetlerince hesabından çekilip kendisine teslim edilmelidir, ya da başka bir çözüm yolu bulunmalıdır. ‘’ dedi.

Mahalle sakinlerinden Fahri Serenli ise gazetemize yaptığı açıklamasında; ‘’ Kemal Bozoklu benim yıllardır kapı komşumdur. Kendisinin kimsesi yok ve aklı dengesi bozuk durumda olduğunu görüyoruz. Geceleri yüksek sesle kendi kendine konuşuyor. Kendisinin askerde albay olduğunu iddia ediyor. Gerçekten çok gariban biri. Bizim ve köylü vatandaşlarımızın desteği ile hayata direnmeye çalışıyor. Kendisi köyden dışarıya çıkamıyor. 2-3 yıldır kendisine en ufak bir yardım gelmedi. Bu hafta sadece kaymakamlık yıllardan sonra ilk defa gıda paketi bıraktı. Köyde bir çok kişiye nakdi yardım yaptılar. Ama Kemal Bozoklu’ya vermemişler. İlk verilmesi gereken kişi buydu. Galiba diğer yardımlarda gelmediğine göre listede adı geçmiyor. Kemal kardeşimiz köyden dışarıya çıkamıyor. En az 10 yıldır ilçe merkezine gitmişliği yoktur. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Çekirdekoğlu
Mehmet Çekirdekoğlu - 4 yıl Önce

Muhtar bu işi çözmesi gerek devlet adamı yazık bu kardeşimize anlamadım bu işde Bi gariblikvar aklı başında o köyde kimse yokmu üzüldüm

Sedat ÖZNAM
Sedat ÖZNAM - 4 yıl Önce

Bende İnebolullyum ama İskenderun da ikamet ediyorum karınca kararınca ne yapabiliriz

SIRADAKİ HABER