Kaymakam Yosunkaya, İnebolu'da pandemi durumunu sordu

Kaymakam Yosunkaya, İnebolu'da pandemi durumunu sordu
banner13
banner3

İnebolu’da göreve başlayan ve kurum amirleri ile toplantı gerçekleştirilen Kaymakam Selçuk Yosunkaya, İnebolu’daki pandemi durumunu sordu, İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı açıkladı.

İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan “Pandemi döneminde İnebolu’da şuana kadar 988 pozitif vakalı hastamız oldu, bunlardan 16 tanesini kaybettik. Geçtiğimiz haftaya kadar çok yüksek sayılara ulaşmıştı. 300 tane aktif hastamız vardı, 3-4 günün rahat geçmesiyle beraber 175 tane şuanda karantinada pozitif hastamız var, 300 tane de karantinada temaslı kişimiz var. Toplamda ilçede 475 karantinada kişi var şuanda ” diye konuştu.

İnebolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Anıl Orhan ise hastanedeki yoğunluğa dikkat çekerek şunları söyledi: ““Hastanede 20’ye yakın takip ettiğimiz pozitif hastamız var. 50 yataklı bir hastaneyiz, 2 servis halinde çalışıyoruz. Bu servislerin birini sadece Covid pozitif hastalarının yatırmak için kullanıyoruz. İkinci serviste ise acile başvuran Covid şüphelilerini takip ediyoruz. Şayet acil servis alanımız covid ve normal hastalara aynı anda bakım hizmetleri sağlayabileceğimiz kadar büyük değil. O yüzden de servis hizmetlerimizi bu iş için ayırdığımızda yatak kapasitemiz bir miktar düşüyor. Burada önemli nokta Kastamonu merkezdeki hastanemiz. Bizim sevk ettiğimiz hastaları alabilecek yegane kurum Kastamonu merkez hastanesi. Eğer orada işler sıkıntıya girerse bunun sonuçları bize de yansıyor.”

Kaymakam Selçuk Yosunkaya, İnebolu gibi küçük bir ilçeye nazaran Koronavirüs rakamlarının çok yüksek durumlarda olduğunu belirterek, bunun önüne geçilecek çalışmalara ağırlık verileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 13:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa çapanoğlu
Mustafa çapanoğlu - 3 yıl Önce

Bir an önce ineboluda sıkı önlemlerin alınması şart.......

Raşit eren
Raşit eren - 3 yıl Önce

yeni Kaymakamımız a görevinde başarılar dilerim

Yaşar sancakdar
Yaşar sancakdar - 3 yıl Önce

İLÇEMİZE HOŞGELDİNİZ GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLİYORUM. Yaşar sancakdar.

Cuma ali ÇETİNKAYA
Cuma ali ÇETİNKAYA - 3 yıl Önce

İnebolu ilçemize atanan yeni kaymakamımız,za yeni görevine kutlar başarılardilerim

Salih özen
Salih özen - 3 yıl Önce

Maske takmayan önce esnaf kesimi sonra halk cezai işlem yapacaksın nasıl mı 3 çer gün camilerde temizlik okullarda temizlik kurumlarda yapabileceği görevler ile cezalandıracan 2 ciyimi ihlal etti 5 şer gün ceza başka türlü önüne geçemezsin parayla bu iş olmaz

SIRADAKİ HABER