Jandarmadan ‘Hayati’ Proje

Jandarmadan ‘Hayati’ Proje
banner13
banner3

Kastamonu'da İl Jandarma Komutanlığınca hayata geçirilen "Ağaçtan ve Yüksekten Düşme Olaylarını Önleme Projesi" kapsamında vatandaşlara koruyucu kemer dağıtılarak, yüksekten düşme olaylarının azaltılması amaçlanıyor.

Valiliğin desteğiyle başlatılan proje kapsamında, İnebolu’da da 14 köye yüksekten düşmelere karşı koruyucu emniyet kemeri dağıtıldı. İlçe merkezine bağlı 14 köyde projenin tanıtım toplantı katılan İnebolu Jandarma Komutanları vatandaşlara emniyet kemerinin nasıl kullanılacağını gösterdi.

Yetkili Jandarma Komutanları, sorumluluk bölgelerindeki olayları analiz ettiklerinde, yüksekten ve ağaçtan düşme olaylarının yoğunluk teşkil ettiğini gördüklerini söyledi.

Kastamonu’da jandarmanın projesi sayesinde ağaçtan düşme sonucu yaşanan ölümlerin önüne geçilmesi planlanıyor. Kastamonu'da jandarmanın projesi sayesinde ağaçtan düşme sonucu yaşanan ölümlerin önüne geçilmesi planlanıyor. Proje kapsamında ilk etapta 385 kişiye ağaca tırmanmalarında kullanılmak üzere emniyet kemeri dağıtılacak.

Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran, “Ağaçtan Düşme Olaylarını Önleme” projesinin Kastamonu Valiliği'nin onayıyla başlatıldığını belirten Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran, “Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen olayları analiz ettiğimizde kazaen yaralanma olaylarında özellikle yüksekten düşme ve ağaçtan düşme olaylarının yoğun teşkil ettiğini gördük. Her yıl özellikle bu aylarda kestane ve ceviz toplamak için ağaca çıkan vatandaşlarımız maalesef ağaçtan düşmekte, b olayda ölüm ve yaralanmalara sebebiyet vermektedir. Olayları incelediğimizde 2018 yılından itibaren 2 yıl 10 aylık bir dönem içerisinde jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 300 yüksekten düşme olayının meydana geldiğini, bu olaylarda da 20 vatandaşımızın maalesef hayatını kaybettiğini, 280 vatandaşımızın da yaralandığını tespit ettik. Hatta yaralanan vatandaşlarımızın büyük bir kısmının da maalesef sakat kaldığını belirledik. Bunun üzerine Sayın Kastamonu Valimiz Avni Çakır'ın talimatlarıyla bir proje başlattık. Projemiz yüksekten düşmeleri ve ağaçtan düşmeleri önlemek, bu düşmeleri de en aza indirmek. Ölen veya yaralanan vatandaş sayımızı en aza indirmek. Bu maksatla sayın valimizin de onayıyla Kastamonu İl Özel İdaresinden bir bütçe ayrılarak vatandaşlarımıza bu olaylarda alınacak tedbirler için emniyet kemeri, emniyet halkası ve emniyet ipi alınması sağlandı. Bu kapsamda aldığımız malzemeleri biz, vatandaşlarımıza ücretsiz olarak köylerimizde dağıtmaya başladık” dedi.

İnebolu Jandarma Komutanı Fatih Akbay gazetemize yaptığı açıklamada; Kastamonu İl Jandarma Komutanlığınca başlatılan proje kapsamında "Yüksekten (Ağaçtan) Düşmeleri Önleme Projesi" kapsamında İnebolu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 14 köye emniyet kemeri ve ipi dağıtımı yapıldı. Köy muhtarlarına ve vatandaşlarımıza emniyet kemerinin kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Bu emniyet kemeri sayesinde ağaçtan düşme olaylarının minimuma ineceğini düşünüyorum. ‘’dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
BEKİR MEYVACI
BEKİR MEYVACI - 3 yıl Önce

Güzel bir proje. Yardımcı olanlardan Allah'ım razı olsun. Bende ağaç budama. Ağaç kesme Aşı vb işler yapıyorum. Bir tane rica etsem gönderebilir misiniz. Göndersenizde. Göndermesenizde Allah'ım her türlü kaza ve kötülükden hepinizi korusun. Hayırlı işler olsun inşAllah. İnsanları ve canlıları seviyorum. En güzel günler dilerim kardeşim. Yavuz Selim mah. Zeybek sok. No.24 ÇUBUK.ANKARA. 05433588289

SIRADAKİ HABER