“İstişare, fikir ve güç birliği”

“İstişare, fikir ve güç birliği”
banner13
banner3

İnebolu Postası Gazetesi Ailesi olarak, göreve başlayan İnebolu Kaymakamı Yasin Yunak’ı makamında ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ dileklerinde bulunduk.

Gazetemiz imtiyaz Sahibi Barış İlyasoğlu, Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu ve Gazetemiz Muhabiri Muhammed Kömeçoğlu göreve başlayan İnebolu Kaymakamı Yasin Yunak’ı makamında ziyaret etti.

‘İNEBOLU’YU HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYABİLİRİZ’

Göreve başlaması nedeniyle gazetemize açıklamalarda bulunan ilçe Kaymakamı Yasin Yunak; istişare ile fikir ve güç birliğine önem verdiğini vurgulayarak şunları söyledi: ‘’İlkesel olarak ben her zaman şuna inanıyorum. Hiç birimiz hepimiz kadar bilgili, tecrübeli ve ufuk sahibi değiliz. Dolayısıyla benim için kritik olan unsur istişaredir. Ben mümkün mertebe fikir almaya başkalarından görüş sormaya dikkat ederim ve halka açık bir insanım. Bu konuda herkesin bana rahatlıkla görüşünü ve kanaatini söyleyebilmesini isterim. Dolayısıyla İnebolu’da yapacağım şey insanlarla, esnaflarla, STK’larla istişareler yaparak ve İnebolu’muz için en iyisini bununla yapamaya çalışmak ayrıca bu istişareler neticesinde de bir fikir birliğine varmak bunun ardında güç birliğini sağlamak amacındayım. İnanıyorum ki ancak bu şekilde biz İnebolu için bazı şeyleri getirebiliriz, bazı yenilikleri getirebiliriz. İnebolu’yu hak ettiği noktaya taşıyabiliriz. İstişare etmek benim unsurlarımdan bir tanesi.

‘’İNEBOLULU HEMŞEHRİLERİMİN DESTEĞİYLE ŞEHRİMİZE YENİ

YATIRIMLAR VE YENİ KÜLTÜREL DİNAMİKLER KAZANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ’’

Kaymakam Yunak; ‘’ İnebolu’da önceliğimiz herkesin kendi mesai arkadaşlarından başlayarak mutlu, mesut ve huzurlu bir şekilde çalışmasını ve yaşamasını temin etmeye çalışmaktır. Çünkü bu unsurlar olmadığı sürece İnebolu’ya gelecek her şey gerekli etkiyi oluşturmayacaktır. Bu iki unsurdan yola çıkarak özellikle İstiklal Madalyalı İnebolu’yu bu şehrimizi gerek ulusal gerekse uluslararası ortamlarda hak ettiği yere götürebilmektir. Bu süreç içerisinde geniş bir inceleme sürecimiz olacak ondan sonra bütün İnebolulu hemşehrilerimin desteği ile gayret ederek, şehrimize yeni yatırımlar ve yeni kültürel dinamikler kazandırmaya çalışacağız. ‘’ dedi.

‘’İNEBOLU İKİNCİ BİR SAFRANBOLU OLMAYA ADAY’’

Öncelikle İnebolu çarşısının tarihi görünüme kavuşmasının önemine değinen Kaymakam Yunak, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Biz ilk önce bize İnebolu’da anlatılanların bir envanterini çıkaracağız. Şehrimizdeki potansiyeli tespit etmek, ondan sonra bunları sıraya koyarak belirli bir öncelik ve ivedilik sırasına alarak bu hedefleri gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla burada herkesin bana fikrini ve görüşünü iletmesi kritik önemli. Benim için öncelikle çarşımızı tarihi bir görünümüne kavuşması gerekiyor ve onun üzerine gitmek istiyoruz. Bu süreçte diğer unsurları da bir araya getirebilirsek İnşallah oradan yola çıkarak, gerek kültür turizminde, gerekse tarihi turistlik olarak İnebolu’da belirli bir kadin sohbet numaralari kalkınma ve gelişme başlatabiliriz diye düşüyorum. İnebolu’nun tarihi görünümü çalışması için gerekse bölgesel, gerekse ulusal çaptaki bütün kaynakları birleştirerek ancak yapabiliriz. Ben inanıyorum ki çarşımızı gerçekten tarihi kimliğini kazandırabilirsek İnebolu ikinci bir Safranbolu olmaya aday. Ayrıca da kurtuluş savaşındaki tarihi pozisyonu da vurgulayabilirsek, çok değişik bir çerçeve ile karışabiliriz o zaman. Bizim İnebolu’muzda biraz hız almamız lazım, ivme kazanmamız lazım ucundan başlayınca İnşallah bütün sorunları patır patır yapılmaya ve gelişmeye başlayacak. Biz el birliği ile fikir birliğiyle, güç birliğiyle bizim altından kalmayacağımız herhangi bir iş olmayacaktır.”

‘’BENİM EN ÇOK KEYİF ALARAK ÇALIŞTIĞIM KURUM MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜDÜR’’

Kaymakam Yunak sözlerini şöyle devam etti; ‘’ İnebolu’da bizim Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iyi bir potansiyelimiz var ve bu güne kadarda geldiği nokta fena değil, bu sene için Fen Lisesine yerleşen öğrenci sayımız 30, sınavla okulla yerleşen öğrenci sayımız ise ciddi bir atış kaydederek 66’ya yükseldi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nin açılması beraberde Milli Eğitim Müdürlüğünün burada ciddi bir mesafe kat edeceğini düşüyorum. Bu anlamda benim en çok keyif alarak çalıştığım alan Milli Eğitim Müdürlüğüdür. En çok eğileceğimiz alanlardan bir tanesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olacaktır. Özellikle kitap okuma alanında çocuklarımızın gelişmesi anlamında yeni projeler ortaya koyacağız.‘’ 

‘HEDEFİM SADECE ÇOCUKLARIN KİTAP OKUMASI DEĞİL’

Hedefinin sadece çocukların değil ailelerin ve toplumun da kitap okuyarak herkesin okuyacağı bir toplum istediklerini kaydeden Kaymakam Yasin Yunak ‘’Benim hedefim sadece çocukların kitap okuması değil, çünkü çocuk kitap okurken televizyon açık kalırsa hem çocuk sürekli olarak kitap okuyamaz hem de okuduğunun çok fazla katkısı olmaz ve dikkati dağılır.  Ben bütün toplumun kitaba bir gayret ve yakınlık göstermesini gerektiğini düşünüyorum ki ancak o zaman çocuklarda değişiklik meydana gelir. O yüzden kitap okumayı sadece öğrencilere has etmeden aileleri de işin içine katarak genel anlamda herkesin okuyacağı ortam oluşmak istiyoruz. Korona virüs salgınını sürecini atlattığımızda bu ve buna benzer birçok projemizi gerçekleştirebileceğimizi düşüyorum” dedi.

‘’BEN İNEBOLU’DAKİ BASINI ÖNEMSİYORUM’’

İnebolu’daki basını önemsediğini ifade eden Yunak “Sizlerle olan iletişimim iyi şekilde devam edecek, iyi niyet çevresinde karşılıklı esaslı gereğince devam edeceğiz. Ben sizlerle sık sık görüşmek istiyorum, istişare etmek istiyorum. Çünkü benim her yerde olma ihtimalim yok ama sizler basın olarak her zaman halkın içerisinde ve toplumun arasındasınız. Bu bağlamda da bana daha doğru bilgiyi doğrudan sizler sağlayabilirsiniz. Şunu sizlere vaat ediyorum ve sizlerle sürekli irtibatta halinde olacağız. Ama birbirimize saygı göstererek bu işi asparagas seviyesine yada magazin düzeyine getirmeden, çünkü sonuçta hepimizin derdi İnebolu. Sizler İnebolu hakkında hep görüşeceğiz ve konuşacağız. Ben basının kaymakamlığın yanında olmasını istiyorum. Sizinle birlikte bir şeyler yapmak istiyorum ve sizlerin beni takip etmesini kaymakamlığın faaliyetlerini insanlara duyurmasını istiyorum. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER