Ispıt pazara erken indi

Ispıt pazara erken indi
banner13
banner3

İnebolu'da yüksek kesimlerde toplanan ve baharın müjdecisi olarak bilinen Ispıt Otu, havaların iyi gitmesi nedeniyle kış ayında da pazarda yerini aldı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Hodan, Ispıt otu, Sağırdili, Kaldırık olarak bilinen ve Karadeniz'in dağlık ve nemli arazilerinde yetişen, lezzetiyle ün yapan Ispıt Otu, İnebolu'da köylü pazarındaki tezgahlarda yerini almaya başladı.

DEPRESYONA İYİ GELİYOR!

Sıkıntıları gideren ve cesareti arttıran ıspıt otunun eski çağlarda savaşa giden askerler de cesaret verdiği için bu otu kullanıldığı konuşulur. Yapılan araştırmalar da göstermiştir ki, ıspıt otu böbrek üstü bezlerini etkileyerek rahatlık hissi uyandırmaktadır. Yüksek oranda kalsiyum, mineral tuz ve potasyum içerdiğinden dolayı tuzsuz diyetlerde tercih edilebilecek bir ottur. İdrar söktürücü özelliği vardır, balgam söktürücü özelliği vardır, boğaz ağrılarına iyi gelir, bademcik iltihabına iyi gelir, ter atıcıdır, öksürük kesicidir, antidepresif etki gösterir, depresyona iyi gelir.

Köylülerin geçim kaynağı olan ıspıt otu, bahar aylarında 3-5 lira arasında değişen fiyatı bu mevsimde 15 liralara kadar ulaşıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER