İşeri: ‘Bu zor süreçte ticaret erbaplarına sahip çıkmalıyız’

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası 140. yılını doldurmaya hazırlanıyor...

İşeri: ‘Bu zor süreçte ticaret erbaplarına sahip çıkmalıyız’
banner13
banner3

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, 140. Yılını doldurmaya hazırlanan İnebolu TSO’nun 7 ilçede 500 üyeye hizmet verdiklerini belirterek “Birlik Başkanımızın da destekleriyle 140. Yılımızda siz değerli üyelerimizin yaşadığı sorunları, isteklerinizi bizzat birinci ağızdan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ na iletebileceğimizin sözünü aldık.” dedi.

Pandemi nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini hatırlatan İşeri “görüyoruz ki şu zor günlerde sadece durumlarını anlatan firmalarımızı gerek sosyal medyada gerekse başka mercilerde eleştirenler oluyor. İçinde bulunduğumuz şu zor süreçte vatandaşlarımızı daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Şunu bilmeliyiz ki küçük bir ilçede yaşıyoruz ve hepimiz bir zincirin halkasıyız, bu halkanın bütünlüğünü sağlamak adına birlik ve beraberlik içinde ticaret erbaplarına sahip çıkmalıyız.” dedi.

İnebolu TSO Başkanı Şakir İşeri’nin açıklaması şöyle:

“Odamız 1881 yılında kurulmuş olup 2021 yılında 140. Yılını dolduracaktır. İnebolu Ticaret ve Sanayi odası bu anlamda Türkiye de kurulmuş ilk 3 oda arasındadır. 2013 yılı oda seçimlerinde görevi devir alarak 7 ilçedeki 500 üyemizle kanunların verdiği yetki ile 2017 yılında yapımını tamamladığımız yeni hizmet binamızda siz değerli üyelerimize hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bildiğiniz gibi 2020 yılı, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı çok zorlu bir yıl oldu. Çok sıkıntılı günlerden geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Çoğu esnafımızın işyerleri kapalı, bazı firmalarımız günü siftah etmeden kapatıyor. Esnaflarımızın geçindirecekleri kendi aileleri olduğu gibi istihdam ettikleri işçilerinde maaşlarını ödemekte zorlandıkları aşikârdır. Ancak görüyoruz ki şu zor günlerde sadece durumlarını anlatan firmalarımızı gerek sosyal medyada gerekse başka mercilerde eleştirenler oluyor. İçinde bulunduğumuz şu zor süreçte vatandaşlarımızı daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Şunu bilmeliyiz ki küçük bir ilçede yaşıyoruz ve hepimiz bir zincirin halkasıyız, bu halkanın bütünlüğünü sağlamak adına birlik ve beraberlik içinde ticaret erbaplarına sahip çıkmalıyız.

Bu sancılı süreçte odamız, üyelerimizin yanında olmaya gayret göstermektedir. Ziraat Bankası ile yaptığımız protokol ile sadece odamız üyelerine özel, mal ve hizmet alımlarında 540 güne kadar vade sağlayan ödeme imkânları tanımlattık. Yine taleplerimiz doğrultusunda KGF destekli, KOBİ’lerin 1 yıl ödemesiz, 60 aya kadar vadeyle yararlanabileceği kredi destek paketinin kullanımına öncülük ettik, yakın zamanda kullanıma açılacaktır. Yine 7256 sayılı bazı alacakların yapılandırılması kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların taksitlendirilmesi, faizlerinin silinmesi hayata geçirilmiştir.

Bizler oda olarak ilgili bakanlıklardan üyelerimizin ve ticaret erbaplarının her ay zorunlu olan vergi ödemeleri, ssk ödemeleri gibi enstrümanlarda isteğe bağlı erteleme / öteleme yapılmasını talep ediyoruz.

Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarciklioğlu’ na 2021 yılının odamız için özel bir yıl olduğunu, 140. Yılımızda üyelerimizin odamızdan beklentilerinin had safhada olduğunu ilettik. Birlik Başkanımızın da destekleriyle 140. Yılımızda siz değerli üyelerimizin yaşadığı sorunları, isteklerinizi bizzat birinci ağızdan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ na iletebileceğimizin sözünü aldık.

Bu vesile ile 2021 yılının, aynı zamanda odamızın kuruluşunun 140. Yılının başta tüm camiamıza, halkımıza ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER