İnebolu Yatırımda Yine Es Geçildi!

Yatırıma muhtaç şekilde bekleyen İnebolu Devlet Teşvik Haritası’na giremedi.

İnebolu Yatırımda Yine Es Geçildi!
banner13
banner3

Yatırıma muhtaç şekilde bekleyen İnebolu, Kastamonu ilçeleri arasında 5. Bölge teşvik imkanları sağlanan 8 ilçenin dışında kalarak 4. Bölgedeki yerini korudu. Devlet Teşvik Haritası’nda Kastamonu 4. Bölge de kaldı. Bu yıl ilk defa ilçeler bazında da alt bölge desteği listesi oluşturuldu. 4. Bölgede yer alan Kastamonu ilçelerinden komşumuz Doğanyurt ile birlikte Daday, Cide, İhsangazi, Hanönü, Azdavay, Pınarbaşı, Şenpazar 5. Bölge imkanlarından yararlanacak. İnebolu ilçemiz ise ilçe bazlı teşvik için belirlenenler arasında yer almadığı için iki alt gruptan desteklenme imkanından yararlanamayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayınlanan kararda Kastamonu il bazında, İnebolu ise ilçe bazında hayal kırıklığına uğradı. Teşviklerden daha çok yararlanabilmek, komşu illerin barajından kurtulabilmek adına 5. bölgeye alınma beklentisi içinde olan Kastamonu 4. Bölgede çakıldı. Bu yıl ilçe bazında yapılan yeni alt bölge desteği listesine giremeyen İnebolu ise ilçe bazlı teşvik için belirlenenler arasında yer almadığı için iki alt gruptan desteklenme imkanından yararlanamayacak.

Çankırı ve Sinop’un 5. bölgede kalmayı sürdürdüğü yeni düzenlemede diğer komşumuz Karabük ise 8 yıllık süreçte gerçekleştirdiği gelişim ile 3. bölgeye kaydırıldı. Yeni düzenlemede, il merkezlerindeki OSB’ler ve ilçe bazlı teşvik ile belirlenen ilçelerdeki yatırımlar bir alt, bu ilçelerin OSB’lerindeki yatırımlar ise iki alt gruptan desteklenecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet erdem
mehmet erdem - 4 yıl Önce

yatirimdan geri kaliyorsa bu da oradaki yetkili millet vekili muhtar vali belediye baskani baskan yardimcilari bunlarin yuzundendir talep olacak suyu akar yerlerde aramayacaksin direk kaynagina gidecek ugrasacaksin

Hüsnü Çorbacı
Hüsnü Çorbacı - 4 yıl Önce

Körü körüne 18 yildir destek verdiğimiz ak parti iktidarının bize verdiği degerdir bu son üç donemdir batı karadeniz bolgesinden kabinede bir vekil varmı kastamonu ve etrafındaki cevre iller olmasaydi canakkale sakarya kurtulurmuydu acaba halime çavuşa serife baciya biçilen deger bukadar iste kastamonu bu hiyanetligi hak etmiyor gelin armudun sapı üzümün çöpü demiyelim bu algıyı degistirelim bölgeye değer veren hakki hâk sahibineveren yeni bir oluşumun yanında toplanalım en azından hor görenlere bir ders verelim.saygılarımla

SIRADAKİ HABER