İnebolu Platformu Cezaevi için hareket geçti

İnebolu Platformu Cezaevi için hareket geçti
banner13
banner3

İnebolu Platformu: "Cezaevinin yenisi yapılmadan eskisi kapatılmamalı"

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nun 22 Ocak 2018 tarihli 25 bin litrelik motorin ihalesinin,  binanın risk analiz raporları sonucu bakanlıkça verilen karar gereği iptal edilmesi, kurumdan 200 e yakın mahkûmun sevk edilmek istenmesi, Milletvekilleri Murat Demir ve Hakkı Köylü ’nün cezaevi ile ilgili açıklamaları sonucu Adalet Bakanlığı’nın yaz öncesi cezaevinin kapısına kilit vurulacağı gündemi ile ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden oluşan İnebolu Platformu toplantı düzenledi.  

Toplantıya İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası, Muhtarlar Derneği, CHP, İYİ Parti, MHP ve İnebolu Postası temsilcileri katıldı.

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda şubat 2015 tarihindeki TDY/2007 Deprem yönetmeliği gereği jeofizik ve jeoteknik incelemeler sonucu hazırlanan teknik raporlarla başlayan kapatılma sürecinde gelişenler ve basına yansıyanlar ile yapılan hazırlıklar değerlendirildi.

Şimdiye kadar verilen “kurumun kapanmayacağı” sözleri ve yeni yer gösteriminin bir türlü gerçekleşmemesi ile gelinen süreçte kurumun yaz öncesi yenisine yer dahi gösterilmeden eskisinin kapatılmak istenmesine platform üyeleri endişe ile baktıklarını belirterek tepki gösterdiler.

Toplantıda, yeni yapılacak yerinin dahi bilinmediği mevcut cezaevinin kapatılıp, yenisi yapılıncaya kadar geçecek sürenin belirlenemediği ve bunun İnebolu ekonomisi için büyük yıkım olacağı belirtildi.

İnebolu Platformu, İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nun kapatılmasının, ilçe ekonomisine büyük darbe vuracağı, kurumdaki yaklaşık 100 çalışanın büyük çoğunluğunun İnebolulu olduğu maddi ve manevi olarak olumsuz etkilendiği, askeriyesi, mahkûm ve ilçeye ziyarete gelen mahkûm yakınları ile ilçedeki her esnafın ekonomik olarak çok büyük zarar edeceği, bunlardan dolayı yenisinin yapılmadan eskisinin kapatılmaması gerektiği dile getirilerek imza kampanyası, kapalı salon toplantısı yapma kararı aldı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER