İnebolu MYO’ya 2 milyon 300 bin TL kira borcu çıkartıldı

İnebolu MYO’ya 2 milyon 300 bin TL kira borcu çıkartıldı
banner13
banner3

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ın ev sahipliğinde yapılan birleşme ve kaynaşma toplantısı sonunda söz alan İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, İnebolu Meslek Yüksekokulu’na Sümer Holding tarafından çıkartılan 2 milyon 300 bin TL’lik kira borcunu hatırlatarak İnebolu’nun üniversiteyi de kaybetmenin eşiğinde olduğunu belirtti.

İnebolu TSO Başkanı Şakir İşeri: “Meslek yüksekokulun 2 milyon 300 bin TL kira bedeli çıkartıldı ve bu borcu çıkartan devlet. Sonuç olarak bu okul da devletin himayesi altında. Bu işe bir çözüm bulmamız gerekiyor çünkü Üniversite bu konuda harcama yapmayacağını belirtti. Ayrıca bildiğiniz üzere yurt sıkıntısı var. Biz bu sıkıntıyı Kaymakam Bey ile görüştük ama üzerinden 6 ay geçmesine rağmen oradan da bir sonuç gelmedi. Üniversitenin şuan ki mevcut durumunu kaptıracağız gibi duruyor. Zaten Üniversite yetkilileri de bu para bizden istenirse biz bu okulu kapatırız diyorlar. Buna nasıl bir çözüm bulacaksınız?” dedi.

Şakir İşeri’nin üniversite hakkındaki sözlerine cevap veren Başkan Özay: “Kiracı kirayı vermediği zaman ne yaparsın kiracıyı çıkartırsın. Şimdi bu durumda da iki kurum arasında yazışmalar, çizişmeler olur muhakkak. Gazi Üniversitesi Kastamonu Üniversitesine devredene kadar kirayı ödemiş. Kastamonu Üniversitesi burayı devraldıktan sonra bir irtibatsızlık yaşanmış nasıl olduğunu bende bilmiyorum. Bu konuyu konuşacağız Rektör beyle.” Dedi.

Şakir İşeri sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduktan sonra şunu gördüm, ben devletin işine akıl sır erdiremiyorum. Birisi sağ cep birisi sol cep. Kimi parasını kimden istiyorsun kime hizmet etmek için istiyorsun?” dedi.  

Özay ise ‘’Devletin o cebi bu cebi diye bir şey yok, öyle bir şey olur mu ya? Sen işletme okumuş adamsın, sen bile ondan aldığını ayrı yazıyorsun deftere bundan aldığını ayrı yazıyorsun. Sen tek başına bir dükkanı bile işletirken nasıl dersin devletin a kurumunda ki parasıyla b kurumunda ki parası. Böyle bir şey mümkün değil. Sen küçücük bir işletme olarak senedini, çekini, nakitini, ayrı ayrı hesaplarda tutuyorsan koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de kurumları farklı farklı hareket eder. Sen şuan elma ile armutu birbirine karıştırıyorsun.’’ diye cevaplandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER