“İnebolu için taş üzerine taş koymak isteyenleri yanımızda görmek istiyoruz’’

“İnebolu için taş üzerine  taş koymak isteyenleri  yanımızda görmek istiyoruz’’
banner13
banner3

Kaymakam Yosunkaya, İnebolu gibi bir ilçede görev yapıyor olmanın ayrı bir mesuliyet duygusu kattığını belirterek ilçede ilk olarak zehir tacirlerini vatandaşlarımızın desteği ile temizleyeceklerini vurguladı. Eğitim seviyesini artırabilme noktasında da çalışmalar yapacaklarını ifade eden Kaymakam Yosunkaya, ayrıca İnebolu için ne yapılabilir konusunda bir proje ekibi oluşturulacağını ve bu ekibe İnebolu için fikri olan herkesin katılabileceğini belirterek “İnebolu için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız.” dedi.

İnebolu Postası Gazetesi Ailesi olarak, göreve başlayan İnebolu Kaymakamı Selçuk Yosunkaya’yı makamında ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulunduk.
Gazetemiz imtiyaz Sahibi Barış İlyasoğlu, Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu ve Gazetemiz muhabiri Muhammed Kömeçoğlu göreve başlayan İnebolu Kaymakamı Selçuk Yosunkaya’yı makamında ziyarette bulundu.
Tunceli Vali Yardımcısı iken görevlendirme ile ilçemize gelen Kaymakam Selçuk Yosunkaya gazetemize açıklamalarda bulundu.
İnebolu’da ilk göreve başladığı gün itibari korona virüse yakalandığını ve 10 gün evde karantina da kaldığını belirten Kaymakam Yosunkaya, 10 günlük ev karantinasının sona ermesi ile görevine devam ettiğini söyledi.
‘’İNEBOLU GİBİ BİR İLÇEDE GÖREV YAPIYOR OLMAK İNSANA AYRI BİR MESULİYET DUYGUSU KATIYOR’’
Bakanlık makamının yapmış olduğu bir görevlendirme ile İnebolu’ya da göreve başladığını söyleyen Yosunkaya; ‘’İnebolu doğal güzellikleri ile güzel bir ilçe, deniz manzarası şehre ayrı bir güzellik katılıyor. İnebolu’nun doğal yapısı da çok hoş ve güzel, şehrin mistik bir havası bulunuyor. İnebolu’nun en güzel payı İstiklal Madalyalı tek ilçe olmasıdır. İnebolu gibi bir ilçede görev yapıyor olmak insana ayrı bir mesuliyet duygusu katıyor. İnşallah İnebolu’daki görev zarfında gerek diğer kamu kurumların, gerek muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının gerekse de basınımızın ve vatandaşlarımızın destekleri ile güzel işler nasip olur. Daha önce İnebolu’ya ziyaret amaçlı olsun yâda nede bir kamu görevinde bulunmamıştım. İlk defa İnebolu’da görev yapıyorum. İstiklal Madalyalı tek ilçe olan İnebolu’da görev yapmaktan da mutluluk duyuyorum.’’ dedi.
“İNEBOLU’DAKİ ZEHİR TACİRLERİNİ VATANDAŞIMIZIN DESTEĞİ İLE TEMİZLEYECEĞİZ’’
İlçemizde geçtiğimiz günlerde jandarma ekiplerince bir uyuşturucu operasyonu yapıldığını belirten Kaymakam Yosunkaya, ‘’Bu konunun üzerine biz hassasiyetle gideceğiz ve bu işle uğraşan kişilerle de uğraşmakta kararlıyız. İnebolu’da zehir tacirlerinin sayıları çok az onun da farkındayız. Biz bu zehir tacirlerini vatandaşımızın desteği ile bu güzel ilçemizden temizleyeceğiz. İnsanlarımızın, gençlerimizin böyle zehir tacirleri elinde zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu konu, bizlerin ve arkadaşlarımızın birinci önceliğimiz olacaktır. Bu zehir tacirleri için çalışmalarımız yoğun olacaktır. İnebolu gibi ufak bir ilçede herkesin birbirini tanığı bir yerde toplumsal otokontrolün yapılması lazımdır. Bu işlerle uğraşan insanlar az çok belli, bunu bizim insanlarımızda biliyorlar, bu zehir tacirlerini toplumdan dışlamak gerekmektedir. Bu iş için uğraşan bu işle ilgili faaliyet yürüten bir kişi rahat bir şekilde gelip fırından ya da marketten alıveriş yapamamalıdır. O insanlarımız o bilinen kişileri iş yerlerine almamalıdır. Esnaflarımız şunu demelidir ki ‘ Senin gibi terbiyesiz, zehirli ve zehir taciri bir topluma zarar veren bir kişiye benim sana benim fırınımdan ekmek yok’ demesi lazımdır. Zehir tacirleri çarşıda elini kolunu sallaya sallaya gezememelidir ve insanlar onlara selam dahi vermemelidir. Biz bu durumu normalleştirirsek, elini kolunu sallaya sallaya gezebiliyorsa burada bir sıkıntı var demektir. O yüzden kesin ve kesinlikle insanlarımıza burada büyük önem düşüyor”
“EĞİTİM SEVİYESİNİ ARTIRABİLME ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ’’
Kaymakam Yosunkaya sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Malum ki okullarımız virüs salgını nedeniyle kapalı, öğrencilerimize uzaktan eğitim veriliyor. Ama inşallah bu hastalıktan kurtulur kurtulmaz eğitim noktasında da elimizden gelen çalışmalar ile ilgili İnebolu’daki eğitim seviyesini daha fazla artırabilmemiz noktasında programlama çalışmalarımızı yapacağız. Bir diğerde en önem verdiğimiz konulardan birisi de eğitim konusudur.’’ dedi.
“İNEBOLU İÇİN TAŞ ÜZERİNE TAŞ KOYMAK İSTEYENLERİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ’’
“Bir de bir proje ekibi oluşturmayı düşünüyoruz ve bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikli olarak kurumlardan gönüllük esasıyla ve bu proje ekibinde basından da destek alarak İnebolu için fikri olan, İnebolu için düşüncesi olan, taş üzerine taş koymak isteyen bütün arkadaşlarımızı bu konuda yanımızda görmek istiyoruz. İnebolu için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız.”
“HEM GÖNÜL HEM DE İŞ YAPAN KAYMAKAM OLARAK ANILABİLİRSEK NE MUTLU BİZE’’
“İnebolu’da görev yaptığımız süre zarfında hem gönül yapan, hem de iş yapan bir kaymakam, bir idareci olarak anılmak bizim için çok önemli. Projeleri hayata geçirebiliriz ama gönül kısmı eksik kalırsa işin en önemli, kısmı işin en önemli tarafı eksik kalmış olur. O yüzden vatandaşlarımıza bunu dile getirmek istiyorum. İnşallah görev süremiz boyunca insanların gönüllerini de yapma noktasında yoğun çaba sarf edeceğiz.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nefise akarcalı
Nefise akarcalı - 3 yıl Önce

Başarılar inebolumuz için sevindirici

SIRADAKİ HABER