İnebolu Devlet Hastanesi Pandemiye Hazır

İnebolu Devlet Hastanesi Pandemiye Hazır
banner13
banner3

Koronovirüs tedbirleri kapsamında İnebolu Hıfzısıhha Kurulu olarak ilçe ve köy giriş ve çıkışlarının yasaklandığını belirten Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ’’Biz ceza yazmaya hevesli değiliz ama şunu da göz arda etmememiz gerekiyor. İnsanlarımız azcık daha sorumlu olmalıdır. Vatandaşlarımızın da sosyal izolasyona dikkat etmeleri gerekmektedir. ‘’ dedi.

Kaymakam Atasoy daha sonra; köylerimizde ki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermesi için muhtarlarımıza veya vefa destek gurubumuza bilgi vermeleri gerekmektedir. İstisnalar hariç uyulması gereken alınan kararlar sağlığımız içindir. Köylerden ilçe merkezine giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından Vefa Destek Gurubumuz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak evlerine kadar teslim ediyor. Vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamaları konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz, dedi.  

50 KİŞİYE CEZA YAZILDI

İlçemizde hala sosyal mesafeye uyulmadığını belirten Kaymakam Atasoy 65 yaş üstüne ve sosyal mesafeyi uymayan 50 civarında vatandaşa ceza yazıldığını söyledi. Atasoy; Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronovirüsten en az hasarla çıkmamız için alınan kurallara uymamız gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız, emniyet güçlerimiz başarılı çalışmalar yürütüyor. İnsanlarımızın başkasına zarar vermemesi için yasal düzenlemeyi uygulamak zorundayız. 

İNEBOLU DEVLET HASTANESİ PANDEMİYE HAZIRLANDI

İnebolu Devlet Hastanesi’nin bir kısmını pandemi bölümü olarak hazırlandığını belirten Kaymakam Atasoy şunları söyledi;  hastalığın ilk ortaya çıktığından sonra, yani Hıfzıssıhha Kurulu kararının alınmasının ardından hastanemizin bir kısmı, Kastamonu Devlet Hastanesi’nin dolmasının ardından ihtiyaç olması durumunda kullanılması için pandemi bölümüne hazırladık.  Bu ihtiyaç olması halinde kullanılacak. inşallah ona da gerek kalmaz.’’ dedi.

TEST KİTİ İÇİN MÜRACAAT ETTİK

Kaymakam Atasoy, ayrıca İnebolu Devlet Hastanesi’nde koronavirüs testi yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı’na test kiti müracaatında bulunduklarını ifade ederek “Kitler her an gelebilir” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Ceddim
Mustafa Ceddim - 4 yıl Önce

Allah sizlerden razı olsun emekleriniz den dolayı teşekkür

Kadir Can
Kadir Can - 4 yıl Önce

Sayın kaymakam bey Ben istanbulda yaşıyan biriyim sizlereri devamlı takıp ediyorum yapmış olduğunuz hizmetten gurur duyuyorum Başarıların devamını dileriz saygılarımla

SIRADAKİ HABER