İnebolu Adliyesinde Ön Büro Sistemi uygulaması başladı

İnebolu Adliyesinde Ön Büro Sistemi uygulaması başladı
banner13
banner3

İnebolu Adliyesi'nde Ön Büro uygulaması hizmete girdi. Yargıyı hızlandıracak adımlara bir yenisi eklendi.

Adliyede vatandaşların ve avukatların adalet hizmetlerini daha etkin, daha hızlı ve kaliteli alabilmeleri amacıyla oluşturulan ön büro sistemi uygulamasına geçildi.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, adliyede hizmete giren ön büro sistemi uygulaması hizmetiyle ilgili gazetemize açıklamada bulundu.

Ön büro uygulamasıyla vatandaşa daha iyi hizmet verileceğini ve mahkeme kalemlerindeki iş yükünün hafifletileceğini belirten Yavuz, İnebolu Adliyesi yeni hizmet binası 23.12.2019 tarihinde hizmete açıldı. Adliyemizde ön büro sistemi uygulamasına geçtik. Mahkeme büroları, açılacak davaların ilk müracaat yeri, dilekçelerin ilk müracaat yeri olarak vatandaşımıza hizmet vermeye başlandığını belirtti.

Uygulama sayesinde mahkeme kalemlerindeki iş yükü baskısının büyük oranda azaldığını anlatan Başsavcı Yavuz, Mahkeme kalemleri sadece duruşmalar ve dosyaların içeriğiyle ilgilenmeye başladı. Hakimlere gidecek olan ve hakimlerin zamanını çalacak olan dilekçe müracaatlarını da Ön Büro Sistemi sayesinde kolayca dosyaların içine alabilmekteyiz. Zaman kaybı ve işlerin hızlı yürümesi anlamında önemli bir büro olarak hizmete açıldı.  Ön büroda işlemlerin sıramatikle yürütüldüğünü, sırası gelen vatandaşın işlemini yaptıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER