Hastanede Tomografi Cihazı ve Personel İhtiyacı

Hastanede Tomografi Cihazı ve Personel İhtiyacı
banner13
banner3

İnebolu Devlet Hastanesi sürekli kendini yenileyerek hastalara en üst kalitede sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Çevre İlçelerinde bölge konumunda olan İnebolu Devlet Hastanesinde Odyometri, Timpanometri, Yeni Doğan İşitme Tarama (Abr-Bera), Gastroskopi, Kolonoskopi cihazlarının kurulumu yapılarak halkın hizmetine sunuldu.   

Hastanenin yeni binasına taşınması ile yeni hizmetleriyle halkın hizmetine sunulduğunu belirten İnebolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Atik;  gazetemize şu açıklamalarda bulundu. 

‘’Yeni hastanemizde daha önceden vermediğimiz hizmetleri verme fırsatımız oldu.  Öncelikli olarak artık hastanemizde Odyometre yani işitme testi daha ayrıntılı olarak yapılabilmektedir. Böylece işitme kaybı olan hastalarımıza işitme testi ile cihaz raporu çıkarma sağlanmaktadır. Yeni doğan bebekleri işitme testi yapılabilmektedir. Tim parametre cihazı ile de orta kulak durum değerlendirmesi yapılabilmektedir, işitme kayıplarının artık tipi ve derecesi belirlenebiliyor‘’ dedi.

‘KOLONOSKOPİ UYGULAMASI BAŞLADI’

Hastanede kolonoskopi uygulamasının başladığını ve Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Anıl Orhan Anıl’ın,  poliklinik muayenesi sonucunda uygun gördüğü hastalara bu hizmeti yaptığını belirten Başhekim Atik, ‘’ Hastanemize bu haftadan itibaren Castro scoby ve Kolonoskopi hizmetlerimiz halkımızın hizmetine sunulmuştur. Mide bağırsak problemi yaşayan hastalar, kansızlık problemi çeken hastalarımız, kanser taraması, kabızlık şikayeti olan hastalarımızın sebebini ortaya koymak amacıyla bu işlemler yapılmaktadır.

‘MAMOGRAFİ İLE KANSERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK’

“Hastanemiz yeni binada hizmete girmesiyle beraber artık mamografi çekimi de yapılmaya başlanmıştır. Böylece hastalara meme kanseri taraması yapılabilmektedir. Hastanemizdeki palyatif bakım ünitesinin yatak sayısı ona çıkmış olup böylece yaşlı bakıma muhtaç, peşli ileri dönem kanser hastaları, ileri dönem kalp yetmezliği hastaları gibi destek tedavisi gereken hastalarımızın tedavisi yapılarak ve takibi yapılabilecek”

‘TOMOGRAFİ CİHAZI İNEBOLU’YA ŞART’

İnebolu Devlet Hastanesi’ne Tomografi cihazının şart olduğunu belirten Dr. Atik, “İleriki dönemde hastanemize kazandırmaya çalıştığımız en önemli cihaz tabi ki tomografi cihazıdır. Tomografi cihazımızın hastanemize kazandırılması ile beraber bir çok imkan ve yeniliğe kavuşacağız. Önceliğimiz ve isteğimiz hassasiyetleri minimuma indirilip tüm hastalarımızın takip ettiği daha ileri İnebolu devlet hastanesinde halledilebilmesidir. Böylece tomografi cihazının alınması ile bir çok ameliyat çeşidi hastanemizde yapılabilecek olup bir çok hastanın sevki hastanemizde halledilmiş olacaktır.

‘HASTANEMİZE ÜROLOJİ, RADYOJİ, GÖGÜS VE CİLDİYE DOKTORLARIMIZ EKSİK’   

“İlçemizde tüm bu hizmetler yapılırken bir çok zorluk ve sıkıntılar çekmekteyiz. En önemli sıkıntımız personel eksikliğidir, eski hastanenin üç katından daha büyük bir binaya taşındık ama personel sayımız da bir artış olmadan taşındık. Aynı hizmeti hatta daha fazlasını üstelik kaliteyi artırarak yeni binamızda aynı personel ile yürütmekteyiz. Bu kadar çok hizmetin aksamadan kesintisiz bir şekilde devam etmesinin tek sebebi sağlık personelimizin vefalı ve çalışkan olmasıdır. Gecelerini gündüzlerini katarak devletine İnebolu’ya hizmet etmektedir. Hastanemizde yeni dönemde doktor olarak beklentimiz göz hastalıkları üroloji, radyoloji, göğüs ve cildiye doktorlarıdır. Bu konudaki çalışmalarımız da Sağlık Müdürlüğü ile istişare içerisinde devam etmektedir. Bizim amacımız ve isteğimiz İnebolu halkının hak ettiği en güzel ve en iyi hizmeti sunabilmektir’’ diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman aktaş
Osman aktaş - 5 yıl Önce

Başhekimimiz Fatih beye teşekkürler özverili çabalarıyla hastanemizi tam teşekküllü hale getireceğinden eminim.

fatma arici
fatma arici - 5 yıl Önce

hocam tesekkur ederiz onerileriniz isteklerinizden dolayi hepsi birden olmaz hepsi olur inslah sayanizde gorevinizde badarilar dilerim gitmenize uzulduk

Mehmet çelik
Mehmet çelik - 5 yıl Önce

Sayın Hocam ineboluda yaptığınız hizmetten dolayı çok teşekkür ederim ALLAH'IM Yolunuzu açık etsin yeni görevinde başarılar dilerim

Mustafa Kaba
Mustafa Kaba - 5 yıl Önce

çok güzel hizmetler bunlar bunların hst mize gelmesindeki en önemli kişi sayın baş hekimimiz fatih hocadır ama hocamızı tayin istemek zorunda bırakanlara ne diyecez hiç utanma yokmu bunlarda nerde ilçemiz yöneticileri durdurun bu tayin isteğini fatih hoca inebolu ya çok gerekli saygılarımla

Mustafa yüksel
Mustafa yüksel - 5 yıl Önce

İnebolulu,saglik çalışanı olarak yeni emekli olan bir vatandaş olarak başhekimi kutlar başarılarının devamını diler tüm saglik çalışanlarına başarılar temenni eder insanlık ve saglık adına olması gerekenin tamamında bu azim ve iradeyle muvaffak olacagını cani gönülden temenni ederim

SIRADAKİ HABER