Göçkün Muhtarı Dert Yandı; Defalarca dilekçe verdim.

Göçkün ve Korupınar Köyleri arasında ki yol, şarampollerden selle birlikte çıkan malzemeden dolayı geçilemez hale geldi. Araçlar güçlükle yol aldı.

Göçkün Muhtarı Dert Yandı; Defalarca dilekçe verdim.
banner13
banner3

Trafiğin aksamasına neden olan yolların şarampollerinin düzeltilmesi için daha önce defalarca dilekçe verdiğini ve yapılmadığını belirten Göçkün Köyü Muhtarı Ersin Codur şarampollerin yapılmamasına tepki gösterdi.

Korupınar, Göçkün, Toklukaya, Erenyolu, Kuzluk, Hamit Köyü grup yolu geçtiğimiz aylarda sıcak asfalt dökülerek hizmete açıldı.  Ancak yolun kenarlarında ki şarampollerde yeterli çalışma olmazken yapılanlara özen gösterilmedi. Dün yağan sağanak yağışta km ye 40.4 litre yağmur düştü. Sağanak yağışta şarampollerin çökerek, asfaltın altına boştan konulan mıcır asfalta serildi.  Yolun bazı yerleri 40 cm kadar mıcır ile dolması yolu kullanılmaz hale getirdi. 

Göçkün Köyü Muhtarı Ersin Çodur gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ 2019 yılında yollarımıza ROTBİKS sıcak asfalt malzemesi ile yapıldıktan sonra gerekli denetimler yapılmadı. Daha önce patates çukuru gibiydi. Kaymakamlık ve Özel İdare Müdürlüğü tarafından 3100 metre yolumuz yaptırıldı. Ama müteahhit firma iş ile hiç ilgilenmedi. Yolumuzun şu andaki durumu çok vahim. İlk yağmurda yolumuz bozuldu. Yolumuzun 1 km’si 550 Milyara mal olduğu söyleniyor. Bu paralar hepimizin cebinden çıkıyor ve vergilerimizle yapılıyor. Yapılan yatırım heba oluyor en ufak bir yağmurda yolumuzun altı devamlı oyuluyor ve asfalt çöküyor.  Bu yola harcanan 550 Milyar çöpe gidiyor. Bizim yolumuz grup yolu ve 9 köy buradan geçiyor.   Bu yol yaklaşık 3 bin 500 nüfusa hitap eden bir yoldur ama yapılan yol maalesef içler acısı hale geldi. Buradan günde 10 servis geçiyor. Öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız bu yolu kullanıyor. Şoförlerimizin kış şartlarında yapacağı en ufak bir hatada en az 10 tane öğrencimizin ölümüne sebep verecek.    Yollarımızın şarampollerinde büyük derinlik oluşmuştu. Buzda karda ya da freni tutmayan bir minibüs kaydığında felaket olacak. Kaymakamlığa ve Kastamonu İl Özel idare Müdürlüğüne defalarca dilekçeler yazarak bilgilendirmeler de bulundum. Dilekçe yazdığım yerlerden gelen yetkililer fotoğraf çekip gittiler ve hiçbir şey yapmadılar. Yolumuz içler acısı durumda. Canımızın yanmaması için bu yolumuzun bir an önce gereğinin yapılmasını istiyoruz. ‘’dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER