Esnaf Kıraathanesi’nden örnek Koronavirüs önlemi

Esnaf Kıraathanesi’nden örnek Koronavirüs önlemi
banner13
banner3

Koronavirüs salgını nedeniyle esnaflarımız tedbiri elden bırakmıyor. İlçemizde bir kahvehanede de alınan koronavirüs önlemi renkli görüntüler oluşturdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de korona virüsü vakasını açıklamasının ardından tüm yurtta virüse karşı alınan önlemler sıklaştırılırken, İnebolu’da bir kahvehanede alınan birer metrelik sosyal mesafe önlemi örnek oldu.

VATANDAŞLAR DA MEMNUNİYETLE KARŞILADI

İlçemiz uzun yılladır Kıraathane işletmeciliği yapan Sahibi Faik Atam, Koronavirüse karşı müşterileri arasından sosyal mesafeyi koruyabilmek için banklar ve tabureler arasında 1’er metrelik engeller koydu.

Koronavirüs salgını nedeniyle 3 ay kadar kapalı kaldıklarını belirten işletme sahibi Faik Atam şunları söyledi: “Kıraathanemiz açıldığında bu tedbirlerle ile karışılacağımız belliydi.  Kapalı kalan 3 aylık süre içerisinde kıraathanemizde kendi sağlığım ve müşterilerimin sağlığı için ne gibi bir önlemler alabilirim diye düşündüm.  Önce sosyal mesafeyi nasıl koruyabilirim diye düşüncesi ile başladım.  Bizlerde mecburen bir şekilde sosyal mesafe önlemini almak zorundaydım hem kendi sağlım için hem de müşterilerimin sağlığı için. Çünkü bende iş yerimi kapattıktan sonra ailemin içerisine giren bir insanım O yüzden önce kendi sağlığımı ve müşterilerimizin sağlığı için önlemlerimizi aldık. Bu durumdan müşterilerim de memnun. Herkes bizim gibi önlemlerini alarak çalışsak İnebolu’da bu kadar çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Öncelikle hijyen daha sonra da sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Kıraathanemizin masalarında gerekli tedbirleri aldık. Daha sonra da iş yerimizin önündeki oturma guruplarında 1’rer metre uzunluğunda tahta ile birleştirerek sosyal mesafe korumaya çalışıyoruz. Bizler müşterilerimizi yan yana elimizden geldiğince yaklaştırmamaya özen gösteriyoruz. Bu tür önlemlerimizi aldıktan sonra vatandaşlarımız birbirine yanaşamıyor. Müşterilerimizden aldığımız önlemlere tepki gösterende oluyor, memnun karşılayanda oluyor. Ben imkanlarımın doğrultusunda hijyen ve sosyal mesafeyi korumaya çalışıyorum. Hiçbir zaman tedbiri elden bırakmayacağız.  Diğer esnaf arkadaşlarımızın da iş yerlerinde gerekli önlemlerini almalarını rica ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER