Erbilgin: AKP, Doğanyurt’ta halka hesap vermeli

Doğanyurt Belediyesi’nde ‘usulsüzlük’ yapıldığını iddia eden CHP İl Başkanı Erbilgin: ‘AKP, Doğanyurt’ta halka hesap vermeli’

Erbilgin:  AKP, Doğanyurt’ta halka hesap vermeli
banner13
banner3

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, AK Partili Doğanyurt Belediyesi’nde mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük yapıldığını iddia etti. Erbilgin, iddialarla ilgili AK Parti’nin Doğanyurt halkına hesap vermesi gerektiğini savundu.

İddialarla ilgili cevap verilmesini istediğini soruları da sıralayan İl Başkanı Erbilgin, şunları kaydetti; “Kastamonu Belediyesi’nde 3 yılda 5 kişiyi istisnai kadrodan memur yapan, kanunlara aykırı tutumu Sayıştay raporlarına da yansıyan AKP’nin vatandaş için kullanılması gereken kısıtlı belediye imkanlarını dahi eş, dost ve yandaşlarına rant kapısı yaptığı gün geçmiyor ki su yüzüne çıkmasın. Başta yerel yönetimler olmak üzere, kamunun malını, belediyenin kaynaklarını iç eden, fakir fukaranın, garip gurebanın hakkını “benden” deyip yandaşlarına peşkeş çekmeyi alışkanlık haline getiren AKP’nin Doğanyurt’ta halka hesap vermesi, açıklama yapması zorunluluk haline gelmiştir. Son günlerde Doğanyurt kamuoyunu fazlaca meşgul eden şu sorular acilen yanıtlanmalı, başta Doğanyurtlular olmak üzere Kastamonu kamuoyu bilgilendirilmelidir?; “Doğanyurt Belediyesi’nin almadığı mal ve hizmet için belediye kasasından fatura karşılığı ödeme yaptığı doğru mudur? Bu yolla Doğanyurt Belediyesi ne kadar zarara uğratılmıştır? Bu usulsüz faturalandırmayı kabul etmeyen AKP’li Belediye Meclis üyelerine, AKP İl Başkanı Doğan Ünlü “belediye başkanının üzerine gitmeyin” talimatı vermiş midir? Belediye Meclisi Denetim Komisyonu bu konuyla ilgili soruşturma başlatacak mıdır? Belediyeye vermediği mal ve hizmet için fatura kestiği iddia edilen şirketle ilgili mali inceleme başlatılacak mıdır?

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER