Dünya Gümrük Günü kutlandı

İnebolu Gümrük Müdürlüğü 26 Ocak ‘Dünya Gümrük Günü’ dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti.

Dünya Gümrük Günü kutlandı
banner13
banner3

26 Ocak ‘Dünya Gümrük Günü’ etkinlikleri kapsamında İnebolu Gümrük Müdürü V. Gökhan Aktaş, Gümrük Memuru Haluk Kaya ve Gümrük Muhafaza Memurları gazetemizi ziyaret etti.

İnebolu Gümrük Müdürlüğü 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle gazetemize açıklamada bulundu.

Gümrük Müdürü V. Gökhan Aktaş; ‘’ 1953 yılında kurucu üye olarak katıldığımız Gümrük İşbirliği Konseyi, 1994'ten bu yana Dünya Gümrük Örgütü çatısı altında faaliyet göstermektedir. Dünya ticaretinin yüzde 98'ini temsil eden bu yapı, 171 ülke gümrük idaresini bir araya getirmekte, bu yönüyle gümrük uygulamaları açısından küresel düzeyde temel ilke ve kuralları belirlemektedir. Gümrük İşbirliği Konseyi'nin 67 sene önce 26 Ocak'ta yapılan ilk toplantısını hatırlamak ve gümrüklerin işleyişi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla 26 Ocak, Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmaktadır. 2020 yılının teması, 'İnsanoğlu, Refah ve Gezegenimizin Sürdürülebilirliğinde Gümrükler' sloganıyla toplumsal, sağlık, ekonomik ve çevresel ihtiyaçların eylemlerimizin merkezinde yer aldığı, sürdürülebilir bir gelecek için gümrüklerin katkısı olduğu belirtilmiştir. ‘’dedi.

2019 YILINDA 18.9 MİLYON DOLARLIK İHRACAT, 15.2 MİLYON DOLARLIK İTHALAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ İnebolu Gümrük Müdürlüğü her türlü gümrük işlemini gerçekleştirmeye yetkilidir. İhracatın önemli bir bölümünü sunta ve mdf oluştururken ithalatı yapılan başlıca ürünler ise methanol ve üre’dir. Müdürlüğümüzden 2019 yılında toplam 18.9 milyon dolar değerinde ihracat, 15.2 milyon dolar değerinde ithalat işlemi gerçekleştirilmiştir. Tersanede tamiri yapılan gemilere ve Kastamonu Havalimanına inen uçaklara da ihracat kapsamında yakıt-kumanya teslimi yapılmaktadır. Bunun yanında transfer yolcu uygulaması çerçevesinde Kastamonu Havalimanına yurt dışından gelen ve giden uçaklara gümrük hizmeti verilmektedir. Müdürlüğümüz tarafından ayrıca Kastamonu ilçelerinde Kolluk Kuvvetlerince yapılan kontrollerde ele geçirilen 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında kaçak zanlı eşyaların dava ve tasfiye süreçleri takip edilmektedir. Bakanlığımızın misyonu doğrultusunda Müdürlüğümüz, üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirerek gümrük işlemlerinin daha etkin ve hızlı yapılması için çalışmalarına devam etmektedir. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER