DOLGU ve PAZARYERİ PROJELERİNE ONAY !

Zaferyolu Caddesi sahiline dolgu projesi onaylandı, projeye bu yıl temel atılacak.İnebolu Pazaryeri, 2 Katlı Modern şekliyle yenilenerek hizmete girecek.

DOLGU ve PAZARYERİ PROJELERİNE ONAY !
banner13
banner3

Belediye Başkanı Engin Uzuner Zafer Yolu Caddesi sahiline hazırlanan Dolgu Projesinin uzun bir aradan sonra onaylandığını söyledi.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner 2014 yılının mayıs ayında hazırlığına başladığı Meydancık Burnu ile Etibank arasına Dolgu projesi çalışmasının nihayet sonuçlandığını söyleyerek önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağını belirtti.

Başkan Engin Uzuner gazetemize şu açıklamalara yer verdi.

‘Projemiz engellemelere takıldı‘

Uzuner ‘’ ilçemiz için çok önemli olan ve 2014 te başladığımız Dolgu projemiz engellerle karşılaştı. Kastamonu Bölge Müdürlüğü’nün bazı konularda ısrarcı olması dolayısı ile aylarca bekletildi. Ardından ulaştırma bakanlığına sunduk ve uzun süredir orada bekliyordu. Geçtiğimiz hafta Cuma günü onaydan çıktı.

‘Projemizin temelini bu yıl atmayı planlıyoruz’

Dolgu çalışması projemiz şuanda onaylanmış vaziyette ve projelerimizi bugün  müteahhit  firmadan teslim alındı. Belediyemizce ihale çalışmaları başlatıldı. Yetişirse 2018’in Aralık  ayında yetişmez ise  2019’un ocak ayında ihalesini tamamlayıp temelini atmayı hedefliyoruz.

‘Dolgu çalışma projemiz askıya alındı’

 Projemizin Karayolları Genel Müdürlüğüne sunalı 2 yıl oldu,  1 yıldır projemiz bakanlıkta bekletildi. Daha sonra da Karayollarının sahilimizde yaptığı tahkimat ve duvarı yüzüne projemiz 1 yıldır bekletildi. Önce karayolları bekletti daha sonra da bazı siyasetçiler yüzünden Genel Müdürlük de   askıya alındı.  Bizlerde Siyasi girişimlerde bulunarak projenin onaylanmasını gerçekleştirdik.

‘Proje Belediye İmkanları ile yapılacak’

 Biz bu projeyi devlet imkanları ile değil, İnebolu  Belediyesi   imkanları yapacağımızı söyledik. Maddi destek istemediğimizi, İnebolu için çok büyük olan projemizi belediye imkanları ve İnebolu halkı imkanlarınca karşılacağına dahil taahhütname istediler ve biz belediye  olarak böyle  bir taahhütname verdik. Buna rağmen tüm detayları ile 2,3 ay incelendi ve projemizde  hiçbir  usulsüzlük ve  İnebolu’ya  hiçbir zararı olmayacağı belirlenerek, uygun görülmesine  rağmen projemiz 1  yıldır bekletiliyordu.30 Nisandan bugüne 10 ay geçtikten sonra projemiz 3 gün önce imzalandı. 

‘Dolgu Projesi İnebolu İçin Neden Önemlidir’

İlçemizde otopark sorunu kökten çözülecek.  Projemizde balık tutma alanları, otopark, yeşil alan, yürüyüş alanı, kafeteryalar, piknik masaları, balık lokantası, günbatımını izleme alanı gibi birçok alan olacak.  Projemiz ile ilgili geniş bilgiyi yapacağımız halk toplantısında daha detaylı anlatacağız.  

PAZARYERİ PROJESİ DE ONAYLANDI

Belediye Başkanı Uzuner, projesinin de  onaylandığını söyledi.

2014 seçimlerinde Pazaryeri ve  Dolgu projesi  ile ilgili kitapçıkta olduğu gibi vermiş olduğu bir sözü olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Engin UZUNER gazetemize açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

‘Aşılamayacak projeyi başardık’

‘’Pazar yeri projesi bizleri iki yıldan beri uğraştırıyor. Pazaryerinde bakanlıklarla ilgili sıkıntı yok, 1995’ten sonra yapılan Pazaryerindeki Belediyenin yapmış olduğu imar  plan çalışmalarında önceki çalışmalarda alanın açık alan olarak gösterilip yanındaki belediye binasının arsası şeklinde  gösterildiği için biz  onu bilmediğimiz için bu şekilde  uğraştık. Daha sonra iş başa  düşünce baktık ki arsa da aynı bina  ile bir bütün  yer  olduğu için Galipdeniz Caddesi tarafında da çok tescilli binalar  olduğu için aşılamayacak yapılamayacak denen proje de  sona  gelindi. Ankara’da katıldığım bir toplantı da Pazaryeri projesinin de onayını aldım’’

‘Modern bir Pazar Yeri olacak’

‘’Pazar yeri projesini ihaleye sunmadan elektrik uygulama projelerini istedik, 2 proje ile birlikte aynı anda ikisinde temelini atmayı düşünüyoruz.  Pazaryeri projemiz iki katlı çok güzel bir proje oldu.  Pazaryerimiz ilk geldiğinde 3 katlı olarak tasarlamıştık, ama yanındaki binanın yapılış zamanında  yanındaki arsanın emsaline girdiğini bilmiyorduk. Plan ve projeyi incelediğimizde ortaya çıktı,  o alanı yeniden imara açmak, tekrar oraya iki kat ruhsat almak yerin altına izin almak süreç aldı o süreçten dolayı gecikti Pazar  yeri projemiz  onaylandı.  Yerin altına bir katlı köylü Pazarı üzerine modern bir Pazar yeri yapacağız’’.

‘Pazaryeri 2 katlı olacak’

‘’Galip denizden Caddesinden iki buçuk kat, ana cadden bir buçuk kat yerin altına bir  kat diğer  taraftan da iki buçuk kat gözüküyor ana yol kenarlarına  kimse  tezgah açmayacağı şekilde ayrıca  trafikte durumunda  kimsenin kazaya  yol açmayacağı şekilde  ayarlandı.   Yerin altı komple  köylü pazarındaki vatandaşlara ait olacak, üstü açık olacak şekilde  ayarlanarak halkımızın hizmetine sunacağız’’.

‘Yeni Köprünün projeleri hazırlanıyor’

Belediye Başkanı Uzuner, İlçe Jandarma Komutanlığı karşısına yapılması planlanan köprü projesi hakkında da bilgi verdi.

Uzuner, şunları söyledi: “Jandarmanın orada bulunan köprüye  talepte bulunduk, Belediyemize  bugün yazısı geldi, Karayollarında daha  o köprünün proje ve  hiçbir  çalışmalarının olmadığı ellerinde  hiçbir  projenin olamadığını belediye tarafından projelendirip  en yakın zamanda Jandarmanın oradaki acil bir şekilde yapmak zorundayız.  İlk başta  proje  ihalesi bitecek daha sonra Proje  kapsamında  karayolları Bölgesinden uygundur yazısı alınacak ve  umuyorum kış gelmeden 2 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Karayollarındaki proje de  geliş ve  gidiş karayolu onaylandı bu bir  tek bütün  bu proje de  jandarmanın orada  köprü de mevcut durumdadır ama  Karayolları ellerinde  böyle  bir proje  olmadığını belediye  tarafından projelendirerek köprü yapmanızda  sakınca  yoktur diye bize  yazısı gönderildi. Bizler de  proje  aşamalarını tamamlayıp tekrardan  projemizi  göndereceğiz’’dedi.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2018, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER