CEZAEVİNE KİLİT VURULDU

Kapatılmasına karar verilen İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tamamen boşaltılarak kapısına kilit vuruldu.

CEZAEVİNE KİLİT VURULDU
banner13
banner3

     2015 yılı Şubat ayında 2007 Deprem yönetmeliği gereği binadan alınan karotlarda ki ölçümler sonucu  jeolojik ve jeofizik raporların olumsuz çıkması ile başlayan kapatılma serüveni son buldu ve kurumun kapısına geçtiğimiz hafta kilit vuruldu.

    İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, 1991 yılında hizmete açılmış olup genel anlamda İstanbul ve birçok ilden nakledilen nitelikli hükümlü ve hüküm özlüleri ile terör suçlularını kapsayan 406 kapasiteye sahip olsa da en son yaklaşık 530 mahkumu konuk barındırıyordu. Kurumu ayakta tutan güvenlik görevlileri, adliye personeli ve hakim savcı hariç  120 çalışanı barındırmaktaydı. Konumu itibariyle şehir merkezine 6 Km. uzaklıktadır. Kurum Adalet Bakanlığına bağlı 12.722 metrekare olup,  A, B, C, D, E ve F olarak adlandırılan (6) blok ve (45) odadan ibarettir. Binanın zemini kayalık olması nedeniyle, bina inşaatı sağlam yapılmıştır.

    Kurulduğu günden bu yana kurumda yapılan sınavlarda ilçemizden ve çevre ilçelerden 100 ün üzerinde kişi iş başı yapmıştır. Kurumun iaşe giderleri olarak bilinen yiyecek giyecek yakacak vb. ihtiyaçlar kurum ilçeye çok yakın olduğu için ihale ile İnebolu esnafı tarafından karşılanıyordu. 

  Şubat 2015 yılında 2007 Deprem Yönetmeliği gereği binadan alınan örneklerin jeofizik ve jeolojik raporlarının olumsuz çıkması ile kapatılma süreci başlatıldı. Kurumun kapatılmasının ilçe ekonomisine çok büyük darbe vuracağı bilindiği için öncelikle Ak Parti teşkilatı ve İlçe idarecileri kararı gizli tuttu. Kararı ortaya çıkartıp kamu oyu ile paylaşanlar (İnebolu Postası Gazetesi)vatan haini, provokatör ve devleti sevmeyen ilan edildi. Büyük tepki çeken kapatılma kararını unutturmak ve örtbas etmek için öncelikle ilçede ki AKP yöneticileri ve ilçe kaymakamı burası kapatılmayacak, 8 tane yer bulduk ve bakanlığa gönderdik, kesinlikle daha iyisini ve daha büyüğünü yapacağız, Demirci Köyü’nden yer bulduk, Bakandan söz aldık, Genel Müdürden söz aldık, kapatmıyoruz güçlendireceğiz, gibi birçok sözün ardından geçtiğimiz hafta kurumun kapısına kilit vuruldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Efe
Efe - 5 yıl Önce

Bidaki seçimde görüşürüz bizde söz veririz oylar sizin diye

SIRADAKİ HABER