Çelebioğlu; Cezaevi İçin Ankaraya Gitmeye Var mısın

CHP İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu'ndan hodri meydan; Cezaevi sorunun çözümü için Ankara'ya gitmeye varmısın.

Çelebioğlu; Cezaevi İçin Ankaraya Gitmeye Var mısın
banner13
banner3

Cezaevi İçin Ankara’ya gitmeye var mısın?

CHP İlçe başkanı Hasan Çelebioğlu cezaevinin kapatılması ile ilgili  siyasilerin ciddi olmadığını, ifadelerinin çelişkiler dolu olduğunu, 3 yıldır insanların gazını almak için bakanın dahi adını kullandıklarını, bir ayda 2 farklı ve tezat cevap verdiklerini belirterek, vatandaşları Adalet Bakanlığına gitmeye davet etti. Hasan Çelebioğlu’nun eleştiri yüklü yaptığı açıklama şöyle devam etmektedir;

Kamuoyuna Duyrulur;

Sayın AKP Kastamonu Milletvekillerimiz AKP İl Teşkilatı, İlçe Teşkilatı, oynamayın insanların umutları ile. 2007 Deprem yönetmeliği gereği Şubat 2015 te yapılan jeofizik ve jeoteknik raporların açıklanmasından bu yana insanları tedirgin ettiniz. Umutları ile oynadınız. Oynamaya da devam ediyorsunuz. İnebolu Cezaevinde çalışan onlarca İnebolulu var. İnebolu’da yuva kurmuş onlarca cezaevi personeli var. Onların aileleri var. Okullara giden çocukları var. Kurdukları bir düzen var. Cezaevinden ekonomik olarak fayda gören onlarca esnaf var. Kurumun ilçeye katkısı yaklaşık aylık 2.5 milyon TL nin üzerinde.      

Şubat 2015 ten bu yana binanın fiziki yapısına olumsuz rapor verilmesine rağmen 3 yıldır yer bulmadınız. Güçlendirme mümkün değil, yeni yer arıyoruz, bulacağız diyerek 3 yıldır çözüme kavuşturmadınız. 1 ay öncesine kadar kapanmayacağını belirttiğiniz defalarca açıklamalarınız oldu. Bir ay önce ise haziran veya temmuz başı kapanacak, ancak demirci köyünde yeni yer bulundu, orayı kabul etti, bakanlık dediniz.

Ancak şimdi 3 milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, gösterilen yer kesinlikle uygun değil, ama binayı güçlendireceğiz, şeklinde açıklama yaptınız. Aynı binaya siz daha önceki açıklamalarınızda güçlendirilme mümkün değil demiştiniz.
Daha önce “bakandan söz aldık kesinlikle kapanmayacak”, diye açıklama yapan da sizsiniz, haziran veya temmuz başı kapanacak diye beyan verende sizsiniz. Ya sizde, ya da bakanda sorun var. Kimin doğru açıklama yaptığını anlamış değiliz.

Sayın Murat Demir, açıklamalarınız çelişkilerle dolu. Şimdiye kadar yaptığınız açıklamalar, cezaevinin kapatılması gerçeğini gizleme ve halkın gazını alma amaçlı olduğu ortadadır.

Yaşanan gelişmeler yakinen incelendiğinde;

AKP üst düzey yöneticilerinin İnebolu cezaevinin kapatılacağını, yeni ceza evinin yapılacağı ilçeyi planladıklarını, bunun İnebolu halkından gizlendiğini düşünüyoruz.

Bozkurt ilçesi kendi sorunlarının çözümü için ilçe halkını başkente taşıdı.     

                                Varmısınız İnebolu!

Bizlerde İnebolulunun sivil ve siyasetçileri olarak, topladığımız imzalarla Adalet Bakanımızı ziyaret edip işin gerçeğini yetkilisinden öğrenelim ve cezaevinin kapatılmaması için üzerimize düşen görevi yapalım.

 

                                  Hasan ÇELEBİOĞLU

                            CHP İnebolu İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER