ÇANAKKALE RUHU İNEBOLU’DA

ÇANAKKALE RUHU İNEBOLU’DA
banner13
banner3

Çanakkale Savaşlarından kalma objelerin ve dijital gösterilerin yer aldığı ve Milli şuurun ve tarihi alanın tanıtımına ve bu tarihi mirasın geniş kitlelere ulaştırılmasına büyük katkı sağlayacağı düşünülen Çanakkale Muharebeleri Mobil Müze Projesi kapsamında 81 ilimizi dolaşan ve İnebolu’yu ziyaret eden Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi halkın ziyaretine açıldı.

PROTOKOL, ÇANAKKALE MOBİL MÜZESİNİ GEZDİ

İlçe Kaymakamı Yasin Yunak, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Furkan Çelik, İnebolu Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mustafa Karga, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Gülşen, Sahil Güvenlik 96. Bot Komutanı Yzb. Akın Satkan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Akbay, Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ve Askerlik Şubesi Başkanı Ahmethan Kuyucu, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini gezdi. Kaymakam Yunak ve Belediye Başkanı Özay ile birlikte protokol müzede tarihi objeleri inceledi ve Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı videoları izledi.
ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİNE YOĞUN İLGİ

Dış ses, ambiyans ve tasarımlar ile “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle yola çıkan ve Atatürk Meydanı’nda ziyaretçilerini ağırlayan mobil müzeye, vatandaşlar ilgi gösterdi. Müze, ziyaretçilerini ağırladı. Kovid-19 salgın sürecinin devam etmesi nedeniyle ziyaretçiler, içeriye sırayla ve ateşleri ölçülerek alındı.

MOBİL MÜZEYİ GEZEN DUYGULANDI

İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla projelendirildi.  Mobil Müzeyi gezen bir çok vatandaş duygulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER