Bayburt'un 2 ilçesine 2 İnebolulu Kaymakam

Sadece 2 ilçesi bulunan ve bu yanıyla Türkiye’nin en az ilçe sayısına sahip ili unvanı taşıyan Bayburt’un Aydıntepe ve Demirözü Kaymakamlıklarını 2 İnebolulu isim yürütüyor.

Bayburt'un 2 ilçesine 2 İnebolulu Kaymakam
banner13
banner3

Bayburt’un Demirözü Kaymakamlığını İnebolulu Engin Tok, Aydıntepe Kaymakamlığını ise yine İnebolulu isim Tanju Çanakçıoğlu yürütüyor, her ikisi de 1989 doğumlu ve 31 yaşındalar.

Demirözü ilçesi 610 km²’lik yüzölçümü ve 9 bin kişilik nüfusa sahipken, Aydıntepe ilçesi ise 473 km² yüzölçümü ve 7 bin kişilik bir nüfusa sahiptir.

Toplamda 85 bin nüfuslu Bayburt, Trabzon, Erzurum, Erzincan ve Gümüşhane illeri ile çevrilidir. Merkez ilçeden başka Aydıntepe ve Demirözü ilçelerine ve dört bucağa ayrılmıştır; sınırları içerisinde 177 köyü bulunan Bayburt’un 3652 km2 genişliğindedir.

ENGİN TOK KİMDİR?

T.C. İçişleri Bakanlığı'nın kasım ayı 2018 tarihli olurları ile Korgan Kaymakamı olarak görev yaparken 13.07.2020 tarihinde Demirözü Kaymakamlığına başlamıştır. 1989 yılında Kastamonu- İnebolu'da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Kastamonu'da tamamladı. İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi/ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 2014 'de mezun olan Sayın Engin TOK, Kaymakam adaylığı süresince sırasıyla Kütahya- Aslanapa, Kastamonu-Hanönü Kaymakamlıklarında Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Mülkiye Başmüfettişi refakatinde teftiş stajını İstanbul Mülkiye Teftiş Kurulu Grup Başkanlığı'nda tamamladı.

TANJU ÇANAKÇIOĞLU KİMDİR?

Bu yıl temmuz ayından itibaren bakanlık görevlendirmesi ile Antalya Gündoğmuş kaymakam vekilliğini sürdüren İnebolulu mülki idare amiri Tanju Çanakcıoğlu, 11. 09. 2020 tarihli onayı ile Aydıntepe Kaymakamlığı'na görevlendirilmiş ve aynı tarihte görevine başlamıştır. 1989 yılında Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde doğdu.Ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden onur derecesi ile mezun oldu. 2016 yılında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalın'da yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2015 yılında Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'ndeki 1 yıllık eğitimin ardından 2016 - 2019 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yaptı.2019 yılında Mülki İdare Amirliği'ne intisap etti.Uşak ilinde il stajını yaptıktan sonra Diyarbakır Yenişehir İlçesi Kaymakam Refikliği ve Tekirdağ Ergene İlçesi Kaymakam Refikliği stajlarını tamamladı. (İSTAMONU)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER