Başkan Özay Mazbatasını Alarak Göreve Başladı

Başkan Özay Mazbatasını Alarak Göreve Başladı
banner13
banner3

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde İnebolu’nun Belediye Başkanı seçilen Mustafa Huner Özay, seçimden 16 gün sonra mazbatasını alarak göreve başladı.

Öğle namazını müteakip kalabalık bir toplulukla İnebolu Hükümet Konağı’na giden Mustafa Huner Özay’ı ilk olarak ilçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy tebrik etti. Ardından İlçe Seçim Kurulu Hakimi Fevzi Özdemir tarafından Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ile birlikte belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerine mazbataları verildi.

Mazbatasını alan Başkan Özay ve beraberindekiler daha sonra devir teslim töreni için İnebolu Belediyesi’ne geçti. Yapılan duanın ve kurban kesiminin ardından Belediye binasına giren Mustafa Huner Özay’ı Belediye personeli çiçeklerle karşıladı.

Belediye binası önünde konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, 31 Mart akşamı yaptığı konuşmadaki durumların bugün resmiyet kazandığını belirterek şunları söyledi: “Allah’ın izniyle bugün mazbatamızı aldık. İnebolu Belediyemiz bütün İnebolu’nun hizmetinde 7/24 belediyemiz bütün imkanlarıyla emrinize amadedir.  Çünkü biz bunu İnebolu olarak başardık, İnebolu olarak da iktidarın kıymetlerinden yararlanarak daha mutlu, daha huzurlu, daha gelişmiş bir İnebolu yaratacağız İnşallah. Sizlerden isteğim bizlere dua etmeniz, bizim duaya ihtiyacımız var. Biz kendimizden fedakarlığı yapacağız. Yapacağınız dualarla Allah’ın izniyle önümüzdeki taşlar bir bir ortadan kalkacak. Bazen şer olarak gördüklerimiz hayır olarak geri gelecek. Biz İnebolu’ya hizmet etmek için bu yola çıktık, ben ve arkadaşlarımla beraber sizler de tercih teveccüh göstererek bizleri seçtiniz. Allah razı olsun sizlerden, huzurlu bir İnebolu için, mutlu bir İnebolu için görevimizi devralıyoruz. Tüm İnebolu halkını İnebolu Belediyesine kahve içmeye davet ediyorum.”

 AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü de yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Sizler tevazu, samimiyet, gayret göstererek Sayın Mustafa Huner Özay’ı çok büyük bir teveccühle Belediye Başkanı seçtiniz. 31 Mart seçim süreci boyunca başta İnebolu halkına olmak üzere Ak Parti ilçe yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Kadın kolları başkanım Tülay Kırcaoğlu’na ve çalışma arkadaşlarının emekleri çok büyüktür. Özellikle vurgulamak istiyorum ve teşekkür ediyorum. Gençlik Kolları başkanım Emrah Nalbant ve yönetim kuruluna tüm teşkilat mensuplarına çok teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi kutlu davamızın peşinden bir an olsun ayrılmayarak, siz İnebolu halkının istediklerini yerine getirmeye Allah’ın izni ile devam edeceğiz. Bu kutlu yolda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinizden Allah razı olsun”

Devir teslim töreni vekaleten Belediye Meclis Üyesi Mete Yeni tarafından yapıldı. Makamında mührünü alarak koltuğuna oturan Başkan Özay, “Keşke İnebolu Belediyesi’nin kuruluşundan bu yana süre gelen adet yerine gelseydi de mevcut belediye başkanı burada olsaydı da görevi kendi eliyle teslim etseydi. Nasip böyle olmalıymış. Kendisine bugüne kadar İnebolu’ya yaptığı hizmetlerden dolayı ilçemiz adına teşekkür ediyoruz. Allah yolunu açık etsin. Bizlere bu görev teslimini yapan Mete Kardeşimize de teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

Seçim süreci boyunca yanında olan ailesine, dostlarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini dile getiren Başkan Özay, “Biz memleketimize hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. İl başkanımız ve milletvekillerimizin destekleriyle onların hayal edemediklerini inşallah bizler el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Bismillahirrahmanirahim diyerek görevimizin başına geçiyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER