Baltacı'dan iki bakana İnebolu Yolu sorusu

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, çalışmaların durma noktasına geldiği Kırık Barajı ve İnebolu Yolu projelerinin akıbetleri hakkında meclise soru önergesi verdi.

Baltacı'dan iki bakana İnebolu Yolu sorusu
banner13
banner3

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, çalışmaların durma noktasına geldiği Kırık Barajı ve İnebolu Yolu projelerinin akıbetleri hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın cevaplamaları istemiyle TBMM Başkanlığına iki ayrı soru önergesi verdi.

Baltacı, soru önergelerinde, projelere ayrılan maddi kaynağın yetersiz oluşuna dikkat çekti ve zamanında tamamlanmaları için ek ödenek gönderilip gönderilmeyeceğini; yeterli ödenek tahsis edilmediği için tamamlanması zaman alacak yol projesinin tasfiye edilmesinin söz konusu olup olmayacağını sordu.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, çalışmaların durma noktasına geldiği iki önemli projenin akıbetiyle ilgili olarak TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Baltacı, İnebolu Yolu projesi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın, Kırık Barajı projesi hakkında ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplamaları istemiyle verdiği soru önergelerinde, projelere ayrılan maddi kaynağın yetersiz oluşuna dikkat çekti ve projelerin zamanında tamamlanması için ek ödenek gönderilip gönderilmeyeceğini sordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın cevaplaması istemiyle verdiği beş soruluk önergede Baltacı, 18 Temmuz 2017 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Kastamonu – İnebolu Yolu Projesi’nde fiziki gerçekleşmenin yüzde kaç olduğunu; ihale şartnamesi gereği 18 Aralık 2022 tarihinde tamamlanması gereken projenin öngörülen tarihte tamamlanabilmesi için gerek 2018, gerekse 2019 yıllarında ayrılan ödeneklerin yetersiz olmasının sebebini; ek ödenek tahsis edilip edilmeyeceğini; yeterli ödenek tahsis edilmediği için tamamlanması zaman alacak projenin tasfiye edilmesinin söz konusu olup olmayacağını ve Kastamonu – İnebolu Yolu Projesi’nin yapımını gerçekleştiren Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Kastamonu’da ve Türkiye genelinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan aldığı toplam ihale sayısı ile bu ihalelerin muhammen bedelleri toplamının kaç Türk Lirası olduğunu sordu.

KIRIK ÖNERGESİ

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ise Taşköprü’ye kadar olan 73 bin 690 dekarlık bölgenin zirai su ihtiyacını ayrıca şehir merkezi ve çevresinin yıllık yaklaşık 14 milyon metreküp içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü’nce Kastamonu’da yapımına başlanan Kırık Barajı projesini hatırlatan bir soru önergesi verdi.

Önergesinde projenin hedeflenen sürede tamamlanması için ek ödenek ayrılması ve projenin tasarruf tedbirleri dışında tutularak bir an önce bitirilmesinin bölge halkının beklentisi olduğuna dikkat çeken Baltacı, Bakan Pakdemirli’ye Kırık Barajı projesinin hedeflenen sürede bitirilip bitirilemeyeceğini, baraj inşaatındaki iş yavaşlamasının ödenek yetersizliği ile ilgisi olup olmadığını, çalışmaların hızlanması ve projenin hedeflenen sürede tamamlanabilmesi için ek ödenek tahsis edilip edilmeyeceğini sordu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 12:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih Çelebioğlu
Salih Çelebioğlu - 4 yıl Önce

Ne yazikki türkiyenin tek madalyalı ilçe sinin kaderi bu il ve ilçemizin kaderi bu HER parti oyunu alana kadar vaatlerde bulunurlar sonrası unutulur gider bizde herseferinde inanırız öyle mi ?

Bahattin gelisin
Bahattin gelisin - 4 yıl Önce

Amasrada yarim kalan sahil yolu doganyurt inobolu abana uzerinden sinobo baglanacakti hala bir calusma.yapilmiyor takipcisiyiz

SIRADAKİ HABER