Balıkçılar İnebolu Limanına kasa kasa palamutla döndü

banner3

Karadeniz’de palamut balığının izini süren balıkçı tekneleri İnebolu Limanı’na kasalar dolusu palamut ile döndü. Kasa kasa palamudu kamyonlara yükleyen balıkçılar “Koronanın ilacı palamut geldi” diye konuştu.

Av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül'de denize açılan balıkçıların yüzü, palamut bolluğu ile güldü. Karadeniz’de palamudun izini süren dev balıkçı tekneleri de İnebolu Limanına palamut dolu döndü. Kasalar dolusu palamut, kamyonlarla ve tırlarla Türkiye’nin çeşitli yerlerine sevk edildi. Tonlarca palamut İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok merkeze gönderildi.

İnebolu Limanı’na 600 kasa palamut ile dönen tekne reisi Taner Çelebi: “Günlük ortalama 500-600 kasa balık yakalandı. Palamut bu sene güzel başladı. Bu sene beklentimiz çok yüksek çünkü geçen sene olmadı diye konuştu.

Bin 500 kasa palamut ile İnebolu Limanı’na yanaşan tekne reisi Adem Ekşi ise “Allah’ın izniyle bu sene palamut olacak inşallah. Geçen sene hiç olmadı. Sezon bereketli geçecek gözüküyor. İğneada’dan beri balığın peşindeyiz. Balık şuanda İnebolu açıklarında. Bundan sonra nereye gidecek nasip” dedi.

Kasa kasa palamutlar kamyonlara yüklendikten sonra tekneler yeniden denize açıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 00:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zekai Kocaman
Zekai Kocaman - 4 yıl Önce

Teşekkür inebolu postası. Şu an tezgahta hangi balıklar var ? Fiatlar nedir? Bu koluna da haber yaparsanız sevinirim. kolay gelsin.

SIRADAKİ HABER