ATATÜRKÇÜ MÜFTÜ AÇIĞA ALINDI

Müftü Cuma Hutbesinde, "Atatürk Padişahlık yerine Cumhuriyeti seçti", dediği için açığa alındı

ATATÜRKÇÜ MÜFTÜ AÇIĞA ALINDI
banner13
banner3

       ATATÜRKÇÜ MÜFTÜ AÇIĞA ALINDI

    Zonguldak Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy “Atatürk Cumhuriyeti seçti” dediği için açığa alındı.

Daha önce İnebolu Müftülüğü de yapan Kemal Türksoy Atatürkçü söylemlerinden ve göreve yeni başlayan imamlara halka açık bir törende, Türk Bayrağı üzerine el bastırarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacaklarına dair yemin ettirmesinden dolayı kendi isteği dışında tayinini yapmışlardı.

  Zonguldak Müftü Yardımcısı Kemal denemebonus.live Türksoy, geçen 20 Nisan'da Hz. Ali Cami'ndeki cuma hutbe yayının kesilmesinin ardından, "Atatürk, başkanlık sistemi padişahlıkla eşdeğer olduğu için cumhuriyeti seçti. Şimdi yeniden bir istişare edilip, bir sistem kurulacak" şeklinde konuşmasının ardından açığa alındı.

Zonguldak Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy’un, 20 Nisan tarihinde Hz. Ali Camii’nde cuma hutbesi yayının kesilmesi üzerine bir konuşma yaptığı ve 24 Haziran seçimlerini kastederek konuştuğu iddia edildi. Türksoy’un, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesine devam etmeyerek, iddiaya göre şu sözleri söyledi:
“Padişahlık yıkıldı. Yerine yeni bir yönetim sistemi gelecekti. Ya Cumhuriyet ya başkanlık sistemi. Atatürk, başkanlık sistemi padişahlıkla eşdeğer olduğu için Cumhuriyeti seçti. Şimdi yeniden bir istişare edilip, bir sistem kurulacak. Size ve bize sorulacak. 90 sene sonra yeniden istişare ediyoruz, danışıyoruz birbirimize. Padişahlığı yıkmışız artık 90 sene sonra bir daha padişahlığa dönecek halimiz yok. Kararı birlikte vereceğiz. Nasıl vereceğiz danışacağız görüşeceğiz ama bir kişi neticeyi bildirecek aynı evin reisi gibi. Gidişatı yapalım mı yapmayalım mı devletimiz şu anda öyle bir karar aşamasında. Sizlere danışacaklar. Sizlerle bu işin nasıl olacağını en iyi siz bilirsiniz. Bizim kamu vicdanımız her şeyi hassas ölçer. Cenab-ı hak cümlemizin amellerini makbul eylesin. Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum.”

   Türksoy’un camide siyaset yaptığını ileri sürenler Zonguldak Valiliği, İl Müftülüğü, BİMER ve CİMER’e şikayette bulundu. Şikayetlerin ardından hakkında soruşturma başlatılan Türksoy, açığa alındı.
 

  ATATÜRKÇÜ SÖYLEMLERİNDEN ÖTÜRÜ SÜRÜLDÜ    

   Daha önce de 2006 yılında İnebolu İlçesinde görev yapan İnebolu Müftüsü Kemal Türksoy Atatürkçü söylemlerinden ötürü sürülmüştü. 

  İnebolu’da 2 yıl görev yapan Müftü Kemal Türksoy, yaptırdığı dev Atatürk posterini ulusal ve yerel resmi günlerde Kız Kuran Kursu'nun duvarına astırmasıyla dikkat çekti. Müftü Türksoy, göreve yeni başlayan imamlara da halka açık bir törende, Türk Bayrağı üzerine el bastırarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacaklarına dair yemin ettirdi. Konuşmalarında ve dualarında da sık sık Atatürk'ten bahseden Müftü Kemal Türksoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kırklareli'nin 3 bin nüfuslu ilçesi Pehlivanköy'e sürülmüştü.

ADD'DEN TEPKİ

İnebolu'da 2 yıldır görev yapan Müftü Türksoy'un sürülmesi, ilçede bazı kesimlerin tepkisini çekti. O gün ki Atatürkçü Düşünce Derneği İnebolu Şube Başkanı ve eski belediye başkanı Rahmetli Fikret İşeri, "Atatürkçü söylemlerinden dolayı müftümüzün tayinini çıkardılar. Biz bu haksızlık karşısında sessiz kalamayız. Sadece Atatürkçü olduğu için müftünün tayinini çıkarmak yanlıştır" demişti.

2006 yılındaki MHP İnebolu İlçe Başkanı Aziz Gümüş de, "Müftü Kemal Türksoy Kız Kuran Kursu'na dev Atatürk posteri astırdı. Yeni göreve başlayan din görevlileri, halka açık törenle Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık yemini etti. İnebolu halkı bunlara ilk kez tanık oldu. Müftünün tayini ilçe halkını derinden üzmüştür" diye açıklama yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER