8 Mart Dünya Kadınlar Gününde buruk kutlama

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde buruk kutlama
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yemek programı düzenledi.

Afrin Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in ailesinin de katıldığı törende Kaymakam Atasoy, şehidin annesine ve eşine Türk Bayrağı takdim etti. Bayrağı öperek teslim alan şehidimizin annesi Serpil Demirel'e "Anam" diye seslenen Kaymakam Atasoy, "Ben bir aile daha kazandım. Bir anam ve bacılarım oldu. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım" diye konuştu.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ve eşi Özge Atasoy'un ev sahipliği yaptığı yemek programına kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bayanlar ve kurum amirlerinin eşleri, şehit aileleri ve gazi yakınları ile huzurevinin kadınları katıldı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen yemek töreni öncesi tüm kadınlara karanfil dağıtıldı.

Yemekte konuşma yapan Özge Atasoy, "Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Bizler de kadın ve erkeği bir bütünün iki eşi olduğuna inanan bir gelenekten gelmekteyiz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edilen bir dinin mensuplarıyız. Kadını veya erkeği aynı madalyonun iki yüzü gibi gören bir medeniyetin mensupları olan bizler cinsiyetçi yaklaşımların her türüne karşı olmalıyız. Kadınların çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalması da asla kabul edilemez." diye konuştu.

Demokratik ve ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanların genişletilmesi ve her alanda eşit fırsat ve imkanlardan faydalanabiliyor olmalarının büyük önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu: "Bu düşüncelerle şiddet kurbanı olan, milletimizin özgür ve aydın geleceği için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla anıyor, her birine Allah'tan rahmet diliyorum. İstiklal Savaşı kahramanları Şerife Bacı, Nene Hatun ve Halime Çavuş'u rahmetle anıyoruz. Biz İnebolulular olarak böyle bir kahraman nesilden gelmekten gurur duyuyoruz. Bu vesile ile İnebolulu kahraman şehitlerimizin annelerine de böyle yiğit evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun."

ŞEHİT AİLESİNE BAYRAK TAKDİMİ

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, yemekte Afrin Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş'un annesi Serpil Demirel ve eşi Rukiye Demirel'e bayrak takdiminde bulundu.

Şehidimizin annesi Serpil Demirel bayrağı öperek teslim aldığı programda konuşan Kaymakam Atasoy, şehit annesi Serpil Demirel'e "Artık o benim de anam" diyerek şöyle konuştu: "Biz bu programı özellikle şehit analarımız ve yakınlarımız için, gazi yakınlarımız için düzenledik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü onlar için daha anlamlıdır. Onlar için buradayız, Allah razı olsun bizleri kırmadılar buraya geldiler.Ben artık onların evlatlarıyım. Bir anam daha oldu, kız kardeşlerimiz oldu. Ben burada görev yapayım yada buradaki görev sürem dolsun devamlı onların yanında olacağım. Nereye gidersem gideyim onları hiçbir zaman bırakmayacağım. Zaten İnebolulu olarak onlara sizler sahip çıkıp başınızın üzerinde onları tutacaksınız. Benim de her zaman başımın üzerinde yerleri olacak."

Kaymakam Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm şehit ailelerimizden Allah razı olsun, çok kahraman evlatlar yetiştirmişsiniz. 5 sene doğuda görev yaptıktan sonra buraya geldim. O yüzden o hassasiyeti ve duyguyu çok çok iyi bilenlerdenim. Sadece maddi değil manevi olarak da devletimizin imkanlarıyla onların yanlarındayız. Sadece belirli günlerde hatırlamayacağız. İnebolulu hanımefendiler olarak sizler de muhakkak şehit yakınlarımızı yalnız bırakmayacaksınız. Ben bırakmayacağım."

Yemekte sunucu olarak görev alan Türk Ocağı sorumlusu Nurhayat Ergün'ün Afrin Şehidimiz Arif Demirel ve tüm şehitlerimiz için okuduğu şiiri büyük beğeni aldı.

Yemek töreni şehitlerimiz için yapılan duanın ardından sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER