'Sorun bizi bulmayacak, biz sorunu bulacağız'

Yukarı Hatıpbağı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Kaymakam Atasoy, İnebolu için bir şeyler üretmek niyetinde olduklarını belirterek sorunları belirleme toplantıları yaptıklarını söyledi.

'Sorun bizi bulmayacak, biz sorunu bulacağız'
banner13
banner3

Yukarı Hatıpbağı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Kaymakam Atasoy, İnebolu için bir şeyler üretmek niyetinde olduklarını belirterek sorunları belirleme toplantıları yaptıklarını söyledi.

'Sorun bizi bulmayacak, biz sorunu bulacağız'

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, kurum amirleriyle birlikte mahalle ve köylerde düzenlediği halk toplantılarını sürdürüyor. Kaymakam Atasoy ve kurum amirleri son olarak Yukarı Hatıpbağı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Mehmet Bülent Özyürük Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Atasoy, vatandaşların genel sıkıntılarını dinlemek, kaymakamlığa şikayet ve isteklerini belirtmek için gitmekte çekinen vatandaşlarla birebir görüşmek, sıkıntıların çözümü için gerekli çalışmaları başlatmak için bu halk toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"Bizleri ailenizden biri olarak görebilirsiniz, bizler İnebolu halkının emrindeyiz" diyen Kaymakam Atasoy, toplantıda söz almaktan çekinen veya toplum içerisinde derdini açamayan vatandaşlara da makam odasının kapısının daima açık olduğunu söyledi. Atasoy, konuşmasında, "Sizlerin de talep ve sıkıntılarını dinleyerek vicdani sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımız gibi. Devletin halkıyla bütünleşmesi kadar anlamlı bir şey var mı" dedi.

ARTIK İDARECİLİK DEĞİŞTİ

Vatandaşların her türlü sıkıntı, şikayet ve isteklerini rahatlıkla söyleyebileceklerini belirten Kaymakam Atasoy, "Artık idarecilik değişti. Vatandaşın bizim kapımıza gelmesi değil, biz vatandaşımıza ulaşabildiğimiz kadar ulaşalım ulaşamayacağımız noktada ola ki bizim bir eksikliğimiz bir kusurumuz var ise hiç çekinmeden açık açık bana söyleyebilirsiniz."

İnebolu'ya gelmeden 5 sene doğuda görev yaptığını ve İnebolu'nun çalıştığı en güzel ilçe olduğunu belirten Kaymakam Atasoy, İnebolu'nun gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir ilçe olduğunu ifade ederek İnebolu-Kastamonu yolunun Nisan ayında ihaleye çıkacağını söyledi. Atasoy, konuşmasında; "Ilgaz Tüneli yapıldı. Ankara Kastamonu'ya bağlandı. Ankara'daki evimizden çıktığımızda 3 buçuk saatte buraya varıyoruz. Şimdi Kastamonu ile İnebolu arasının yolu kaldı. O yolunda inşallah Nisan ayında ihalesi yapılacak. Seydiler - Kastamonu arasındaki sıcak asfalt güzel yol nasılsa İnebolu-Seydiler arası da aynı şartlarda yeniden yapılacak. İnebolu-Kastamonu arası 40 dakikaya inecek." dedi.

"LİMANLA İLGİLİ HİÇBİR SIKINTI YOK"

Yol çalışması sonrası Ankara'ya en yakın limanın İnebolu olacağını belirten Kaymakam Atasoy, İnebolu Limanı'nda kapasite artırımı ve büyütme çalışmalarının durdurulduğuna yönelik dedikoduları sitem etti. Kaymakam Atasoy, konuşmasında, "Ankara'ya en yakın liman İnebolu olacak. Bu çok önemli çünkü ticari hacim artacak ekonomi hareketlenecek ve işsizliğin biraz daha önüne geçilecektir. Limandaki çalışmalarının durdurulduğu, limanın büyütülmeyeceğine yönelik dedikodular duyuyorum. Daha 2 gün önce görüşüp bilgi aldım. Çalışmalarda hiçbir problem yok. Limanın rıhtım uzunluğu 470 metreden 1240 metreye yükselecek. Şuanda 5 bin tonluk gemiler yaklaşırken 30 bin tonluk gemiler yaklaşacak. Şuandaki limanın kapasitesi 6 katına çıkacak. İnebolu hak ettiği yere emin olun ulaşacak. Göreceksiniz 2 yada 3 sene içerisinde İnebolu sınıf atlayacak. Ben size garanti veriyorum, emin olun." ifadelerine yer verdi.

"ÇOK GÜZEL BİR HASTANEMİZ OLACAK"

Yeni Devlet Hastanesinin Belediye İmar Planının 18. Madde uygulaması sorununun düzeltilmesiyle birlikte yapımına başlanacağını ifade eden Atasoy, "Buranın ihalesi 6 ay önce yapıldı. İnşallah Belediyenin imar planı sıkıntısını çözmesiyle müteahhide yer teslimi yapılacak. Çok güzel bir devlet hastanemiz olacak. Yapım süresi 1 seneye yakın sürer. Doktorlar bile tercih yaparken hastane ve gidecekleri yeri dikkatlice incelerler. 2017 yapımı tam donanımlı bir hastaneye her doktor gelmek ister. Şuanda da uzman doktor sayısında Kastamonu'dan sonra Tosya ve İnebolu geliyor. Diğer ilçelerde uzman doktor yok." dedi.

"EVDE BAKIM HİZMETLERİ 21 MART'TA BAŞLIYOR"

Yalnız başına yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlılar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak başlatılan Evde Bakım Hizmetlerinin 21 Mart'ta start alacağını açıklayan Kaymakam Atasoy, şöyle konuştu: "Evde Bakım Hizmetlerine21 Mart'ta başlıyoruz. 2 bayan ve 1 şoför tutuldu. Çoğunluğu köylerde olmak üzere 20-25 arası yaşlımıza evde bakım hizmeti sunacağız. 6 aylık deneme sonrası önümüzdeki dönem bu sayıyı 50'ye çıkararak ilçe merkezindeki bakıma muhtaç yaşlılarımıza da yoğunlaşacağız. Bu hizmetle hem vatandaşlarımızı iş sahibi yapacağız hem de dua alacağız."

VAKIFTAN 4,5 MİLYONLUK YARDIM

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 2016 yılında 4,5 Milyon TL'ye yakın ayni ve nakdi yardım yapıldığını belirten Kaymakam Atasoy, "Ben ilk önce fakirin ve garibanın kaymakamıyım. Sizlerden ricam çevrenizde bizim göremediğimiz, ulaşamadığımız fakiriniz, garibanınız varsa Allah rızası için bize bildirin.

SAHİPSİZ BAŞIBOŞ KÖPEKLER ORTAK SORUN

Kaymakam Atasoy, konuşmasının ardından mahalle sakinlerine söz vererek sorunlarını dinledi.

Mahalle sakinlerinin çoğu Aşağı Hatıpbağı Mahallesi'nde olduğu gibi sahipsiz başıboş köpeklerden yakındı. Mahalle sakinleri sayıları 15-20'yi bulan sahipsiz başıboş köpek toplulukları nedeniyle yolda dahi yürümekte güçlük çektiklerini ifade etti.

Mahalle sakini Cengiz Şenay ise 2 yıl önce kayınvalidesinin başıboş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayarak ısırıldığını ve ölümden döndüğünü belirterek, "2 yıldır Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde bunun mücadelesini veriyorum. 2 yıldır bir sonuç alınamadı. En son imza toplamam halinde barınak yapılacağı bildirildi. Bende 1 günde çevremdeki tanıdıklarımdan 400 imza toplayarak yetkililere ilettim. Biz ilçe halkı olarak hayvan severiz ancak artık tehlikeli boyuta ulaştı. Biz bunun bir sonuca bağlanmasını istiyoruz. Deniz altından geçit yapan köprü yapan devletimize bir barınak yapmak zor gelmez. Sizden bunun takipçisi olmanızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

BARINAK İÇİN BİRLİK KURULMALI

Kaymakam Atasoy sokak köpekleri şikayetlerini her toplantıda duyduğunu belirterek bunun takipçisi olacaklarını belirtti. Atasoy, "Hayvan barınağı için büyük yük belediyelere düşüyor. Hayvan barınağı için uygun alan olursa bu alanı belediyeye tahsis edebiliriz. Ama ben  ilçeler arasında bir birlik kurularak sahipsiz başıboş köpekler için ortak bir alana barınak yapılmasını arzu ediyorum. Çünkü burada kamu menfaati önemli. Buraya barınak yapıldığı takdirde çevre belediyelerde sahipsiz köpeklerini buraya bırakmak isteyecektir. Bunu kurulacak bir birlik ile aynı çöp toplama merkezinde olduğu gibi ortak bir alana barınak kurulabilir." dedi.

BARINAK İÇİN 50 BİN NÜFUS GEREKLİ

Sokak köpekleri için mevzuatla ilgili bilgi veren İnebolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Veteriner Hekim Salih Elidolu, barınak yapımı için 50 bin nüfus şartı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Daha öncesinde Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlık makamı barınak için bir çalışma yapmışlar. Ancak barınak için ilçelerde 50 bin nüfusun gerekli olduğuna dair bir cevap gelmiş. Bizim evvela çevre ilçelerle bir araya da gelinebilerek 50 bin nüfusu elde etmemiz gerekli. Bu yüzden mevzuata takılmış durumda."

DOĞALGAZ İÇİN GURBETÇİLERE SESLENDİ

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, bir mahalle sakininin "Doğalgaz gelecek mi" sorusuna karşılık nüfusu işaret ederek gurbette yaşayan İnebolululara seslendi.

2015-2016 yılı nüfus artışlarında Taşköprü ve Cide örneğini veren Kaymakam Atasoy,"Doğalgaz için nüfusumuz önemli çok az bir eksiğimiz kaldı. Doğalgaz için 10 bin nüfus ve 5 bin abone taahhüdü isteniyor. İlçe merkezine eklenen 4 köy bir sonraki mahalli idareler seçimiyle resmi olarak ilçe merkezine katılıyor. Rakam çok yakın, bu rakımı yakalamak için gurbetçiler kütüğünü İnebolu'ya alarak sayıyı tamamlarsa doğalgaz çok yakın. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

İlçe halkının dile getirdiği diğer sorunlar ise işsiz gençlerin çalışabileceği fabrika, turizm sezonu öncesi plajların düzenlenmesi, atıl durumda bulunan Karadeniz İlkokulu'nun restore edilerek farklı bir alanda da olsa hayata kazandırılması, Askerlik Şubesi ve Mehmet Bülent Özyürük Ortaokulu arası yolda bulunan beton parça bariyerlerin korkuluklarla tamamlanması, ilçeye fen lisesi gibi başarı oranı yüksek bir lise kurulması, otopark sorununun çözülmesi, köylü pazarı kurulması gibi sorunlar dile getirildi.

Haber: Barış İLYASOĞLU

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER