'NERDE O ESKİ MAÇLAR...'

'NERDE O ESKİ MAÇLAR...'
banner13
banner3

82 yaşındaki seyyar köfteci Muzaffer Yılmaz, her futbol maçında 9 Haziran Stadyumu önünde yerini alıyor.

40 yıldır lokantalarda aşçı olarak çalışan, 20 yıldır da seyyar olarak köftecilik yapan Muzaffer Yılmaz'ın meşhur ızgara köftesini bilmeyen yoktur. Gündüzleri Belediye binası önüne tezgah açan ve köfte ekmek satan Muzaffer Yılmaz, hafta sonları da 9 Haziran Stadyumu önünde ekmek parasını kazanıyor.

"82 yaşındayım, işimin başındayım" diyen Meşhur Köfteci Muzaffer, İnebolu'da eski günlerini mumla arıyor. İlçe halkının ve esnafının futbola azalan merakıyla tribünlerin tek tük dolduğu günümüzde eskiyi yad eden Meşhur Köfteci Muzaffer, "Nerde o eski maçlar... Eskiden maç olduğu zaman çarşıda adam kalmazdı, tribünlerde de boş yer bulunmazdı. Bizde stat önünde işe yetişemezdik. Günde 10-15 kilo köfte satardık. Şimdi insanlarda ne neşe kaldı ne heyecan. Artık kimse işten güçten kafasını kaldırıp ne maça geliyor ne gezmeye çıkıyor." diyerek artık işlerin tadı tuzunun olmadığını ifade ediyor.

İlerlemiş yaşına rağmen ekmeğinin peşinde, sabahtan akşama kadar ayakta köfte arabasını iterek geçimini sağlayan Meşhur Köfteci Muzaffer Usta, yine de şükretmeyi unutmayacak kadar da kadirşinas bir kişiliğe sahip.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER