'Asfalt plenti 1 ay içinde yenilenecek'

'Asfalt plenti 1 ay içinde yenilenecek'
banner13
banner3

Karayolları 152. Şube Şefliği'nin İkiçay Mevkisinde bulunan asfalt plenti hakkında şube şefi Selçuk Kısmet'ten açıklama geldi.

Asfalt üretimi sırasında yaydığı yoğun toz bulutu ve koku nedeniyle çevre köylerden ve vatandaşlardan tepki toplayan plentin filtreleme ve LPG dönüşüm ihalelerinin yapıldığı öğrenildi.

Plent için İhale açıldığını belirten Karayolları 152. Şube Şefi Selçuk Kısmet: "Filtreleme sistemi ile LGP dönüşüm sistemi ihaleleri ayrı ayrı yapılarak tamamlandı. Şuanda Ankara'dan sökümü yapılıyor, buraya takılacak. 10 güne kadar buraya takılır. Biz bu süre zarfında plenti de çalıştırmayacağız. Şuanda orada tanklar kalkıyor, beton atılacak. LPG dönüşümüne başlıyorlar. Ankara'ya bağlı Nallıhan Şubesi'ndeki plentte sökülüyor şuanda söküm işlemi bitince İnebolu'ya takılacak. Bu konuda ciddi bir çalışma yürütülüyor. Muhtemelen 1 ay içerisinde asfalt plentimiz yeni haliyle hizmet vermeye başlayacak." diye konuştu.

Kamuoyunda konunun çok yankılandığının ancak kendilerine bu konuyla ilgili şikayet gelmediğini belirten Kısmet, "Bu konu hakkında kamuoyu tarafından bize gelen pek şikayet olmadı. Bize bir tek Muhtarlar Derneği başkanı Ahmet Çakılcı geldi. Kendilerine de durumu izah ettim. Bir de Kazım Uzuner aradı, başka kimse şikayette bulunmadı." dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER