250 adet fidan toprakla buluştu

banner3

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluştu.

İnebolu'da da kampanya kapsamında düzenlenen etkinlikte fidanlar toprakla buluşturuldu. Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 milyon fidan dikimi" etkinliği kapsamında İnebolu'da 250 fidan toprakla buluşturuldu. Geriş Tepesinde belirlenen bölgede düzenlenen fidan dikimi töreninde 250 adet fidan toprakla buluştu.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Şefliği organizesinde gerçekleşen etkinlikte Kaymakam Ejder Demir, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Akbay, Orman Müdür Yardımcısı Ali Oral Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ve öğrencilerin katılımı ile yaban meyvesi, yaban eriği ve üvez fidanı dikildi. Dikim öncesi Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık Şefleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı.  İlçe Kaymakamı Ejder Demir ve protokol üyeleri de fidan dikimini gerçekleştirdi.

Geriş Tepesi ağaçlandırma bölgesinde düzenlenen törende konuşan İlçe Kaymakamı Ejder Demir ağaç dikme bilincinin önemine değinerek, şunları söyledi; ‘’ Bugün Türkiye genelinde ‘Milli Ağaçlandırma’ günü kapsamında bizde kendi ilçemizde geriş tepesindeki fidan dikim sahasında faaliyetimizi gerçekleştirdik. Dikim sahasında yaban meyveleri dikimini gerçekleştirmiş bulunuyoruz, Bu ekibi organize eden Orman İşletme Müdürümüze, bize elemanları ve öğrencileri ile destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. İnşallah diktiğimiz bu fidanlar yeşerir tohum tutar  ve ilçemizin yeşillenmesine katkı sunar. Tekrardan Orman İşleme Müdürlüğüne ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. ’’ ifadelerini kullandı.

‘’250 ADET YABAN MEYVESİ FİDANI DİKİLDİ’’

Orman Müdür Yardımcısı Ali Oral Koçak gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ 11 Kasım Ağaç Dikme bayramı etkinliğini geriş tepesi dikim sahasında gerçekleştirdik. Yaban meyvesi, yaban eriği ve üvez fidanı dikimini tamamladık. Bu etkinliğimize üç okulumuz katılarak destek verdi. Dikim sahasına 250 adet fidan dikimi yaptık. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.  

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER