%15’te kalan İnebolu yolu 2023’te biter mi?

Milletvekili Baltacı, Bakan Turhan’a tamamlanmayan projeleri sordu.

%15’te kalan İnebolu yolu 2023’te biter mi?
banner13
banner3

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde söz alarak Kastamonu’nun sorun ve taleplerini dile getirdi. Baltacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a çalışmaların durduğu İnebolu Yolunu hatırlattı. Milletvekili Baltacı, balıkçı barınaklarında taramaların denizden yapılması  ile ilgili talebini de iletti.

‘İNEBOLU YOLU PROJESİNDE ÖDENEK OLMADIĞI İÇİN DAL KIPIRDAMIYOR’

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın başkanlığında gerçekleşen komisyon toplantısında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın bakanlık faaliyetleri ve projeleri hakkında sunum yapmasından sonra söz alan Milletvekili Baltacı, ilk olarak Kastamonu-İnebolu yolu projesine değindi.

Milletvekili Baltacı, “Seçim bölgem Kastamonu’da devam eden projelerle ilgili birkaç sorum olacak. Mesela Kastamonu-İnebolu yolu projesinde ödenek olmadığı için dal kıpırdamıyor. 1 milyar 389 milyon TL’ye ihale edilmişti. Proje bedeli bugün yaklaşık 3 milyar TL’ye yükseldi. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 15’de kaldı. 2016’da başlamıştı ve 2022’de bitecekti. Sizin notlarınıza baktığımızda süreç 2023’e uzatılmış durumda. Bu konuda şu soruyu yöneltmek istiyorum; Sunumunuzda belirttiğiniz üzere İnebolu yolu projesi 15 Ağustos 2023 tarihinde bitecek mi?” dedi.

“BARINAKLARIN DENİZDEN TARANMASI GEREKİYOR”

Milletvekili Baltacı’nın komisyonda Bakan’a yönelttiği son soru ise Balıkçı barınakları ile ilgili oldu. Barınaklarda tarama yapılmadığı için balıkçıların zor günler geçirdiğini ifade eden Milletvekili Hasan Baltacı, sorusunu şu cümlelerle dile getirdi:

“Kastamonu’da 8 balıkçı barınağı var. Biliyorsunuz, av sezonu başlamadan önce balıkçı barınaklarının ağızlarında tarama işlemi yapılır. Yalnız, Kastamonu’da hiçbir balıkçı barınağının ağzında tarama işlemi yapılmadı. ‘Ödenek yetersizliğinden yapılamıyor’ denildi. Bu konuda Valilik devreye girdi, DSİ’yle birlikte bir proje ürettiler ve kıyıdan balıkçı barınaklarının ağızlarının tarama işlemi yapılıyor. Yalnız bu yeterli değil, aynı zamanda denizden de balıkçı barınaklarının ağızlarının tarama işlemi yapılması gerekiyor. Kastamonu’da bu yönde bir çalışma var mı? Türkiye genelinde balıkçı barınaklarının taramasıyla ilgili yapılan çalışmalar nedir?”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER