Başkan Ercankal'dan Kış Lastiği uyarısı

Ercankal "Kış lastiği için tarih değil hava muhalefetleri baz alınmalı, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda kış lastiği takılmalı"

Başkan Ercankal'dan Kış Lastiği uyarısı
banner13
banner3

İnebolu Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Sıtkı Ercankal kış lastiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü ve yağışların başladığı bu günlerde trafiğin daha güvenli olması için kış lastiği kullanılması gerektiğini belirten İnebolu Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Sıtkı Ercankal “Ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık’tan itibaren başlıyor. Ancak yurdumuzun birçok bölgesinde soğuk havalar yağmurla birlikte etkisini gösterirken bazı illerimize yılın il karı yağdı. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü ve yağışların  başlamak üzere olduğu bu günlerde yalnızca ticari araçlar değil trafikteki tüm özel araçlar da kış lastiği kullanmalı ” dedi.

-“KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANLARA YENİ YILDA YENİ CEZA GELİYOR”

1 Aralık’tan itibaren zorunlu kış lastiği takmamanın cezasının 625 TL olduğunu hatırlatan İnebolu Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Sıtkı Ercankal “Ülkemizde şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari otomobillerin 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasındaki dört aylık dönemde kış lastiği takması zorunlu.

1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takmayan bu araçlara (625 TL) ceza yazılacak. Bu ceza miktarı sadece Aralık ayı için geçerli. Kış lastiği takmamanın cezasının 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren güncellenecektir. Tüm ticari araç sahipleri ve vatandaşlarımız  kış lastiği takmalı.” diye konuştu.

Trafikte ticari araçlar kadar özel araçların da risk taşıdığını ve bu yüzden kış lastiği konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Ercankal “Gizli buzlanma, yağışlar, yolların kayganlaşması vs gibi risk faktörleri ülkemizdeki tüm araçları etkiliyor. Araştırmalara göre kışın kaza yapma riski yaza göre 6 kat daha fazla. Karlı ve buzlu havalarda yaşanan kazalar genellikle bir ve birden fazla aracın çarpışması şeklinde meydana geliyor. Bu sebeple ticari ya da özel araç demeden tüm vatandaşlarımız kış lastiği kullanımına dikkat etmeli. Özellikle kışa girerken herkes araç muayenesini, bakımını en doğru şekilde yaptırmalı. Aracın kışa hazırlığı külfet gibi görülmemeli. Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi büyük” diyerek tüm ticari araç sahipleri  ile özel araç sahibi vatandaşlarımıza kazasız belasız kış geçirmelerini temenni etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER