GAZETEMİZ 6. YAŞINA GİRDİ - İlk sayımızdan itibaren ilçemizde neler değişti? İlk köşe yazı konumuz '14 yıllık Belediye Başkanı İdris Güleç'

MERHABALAR

GAZETENİZ 6. YAŞINA GİRDİ

 4 Ekim 2008 tarihinde büyük bir heyecan ve gururla ilk defa basımını ve yayımını yaptığımız İnebolu Postası Gazetesi 5 tam yıl hizmet ederek 6. yaşına girdi. İlçemizin tanıtılmasından, sosyal yaşama, kültürden, ekonomiye, spordan eğitime birçok konuyu sayfalarımıza taşıdık, taşımaya da devam ediyoruz. Birçok konuya omuz verdik, birçok konuyu çektik, birçoğunu da iteledik. İnebolu’muza, İnebolu Postası Gazetesi, bir kez daha hayırlı olsun.

  Bu arada ilk sayımızdan bu yana neler yapmışız neler yapamamışız ilçemizde neler değişmiş neler değişmemiş bir göz attık.

  Bu hafta ki sayımızda en büyük değişimlerden bir tanesini ele alacağız.

  İnebolu’da 3 Dönem 14 yıllık bir yerel yönetim değişti. Üstelik öyle bir değişim ki, 14 yıl belediye başkanlığı yapan İdris Güleç’in dahi sandığından yeni belediye başkanı, 1743 devam diyen seçmene karşılık 2125 seçmenin oyunu alarak Engin Uzuner belediye başkanı seçildi.  2004 seçimlerinde karşısındaki diğer adaya 1000 fark atan Güleç 2009 seçimlerinde, toplamda 3702 ret oyu alarak belediyeyi devretmek zorunda kaldı. İnebolu halkı kaderini belirlemiş ve değişimden yana oy kullanmıştı.

  14 yıllık saltanatı İnebolu halkının yıkması üzerine İdris Güleç, giderayak çöp kamyonunu, sahildeki bankları, Kızılkara Mahallesindeki bordür taşlarını kaçırarak sanki ilçemizden seçimin intikamını aldığı görüldü.

   İdris Güleç, 4.5 yıl içerisinde ise 14 yıl görev yaptığı ilçeye bayramlarda geldiği görüldü. Geldiklerinin 2 defasında 14 yıl görev yaptığı İnebolu’ya değil, Evrenye’ye ve Bozkurt ilçesine Eyüp Belediyesi’nin Mehteran Takımını getirdi. Görev yaptığı Eyüp Belediyesi, kendisinden küçük birçok ilçeye, köye ve kuruma, yardım kapılarını açarken, İdris Güleç her seferinde eli boş gelmiş ve taban yoklaması yaparak ilçemizden ayrılmıştır. Belediye başkanlığı yaptığı Ak Parti iktidarındaki dönemlerde, ilçemizin hükümetten ve belediyeden aldığı hizmetleri, ilçe yönetiminin, milletvekillerinin hiçbir katkısı yokmuşçasına İstanbul’a bağlayan Güleç, İnebolu Belediyesi’nin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden hak ettiği gemi engeline gelince sözü üzerinden atarak “ başlarına taş düşse İstanbul’dan bilecekler” demiştir. Burada yarası olan gocunduğu için cevap hemen verilmiştir. Tam tersi olsaydı, 4.5 yıllık süreçte Eyüp veya diğer İstanbul belediyelerinden Güleç vasıtası ile bir çok yardım ilçemize aksa idi, gemiyi halletseydi, her ilçemize gelişte halkın takdiri böyleymiş diyerek eski dostu Engin Uzuner’i ziyaret edip proje hazırlasaydı, Mehteran takımını İnebolu’ya getirseydi, ilçemize bir şeyler kazandırsaydı, inanın İnebolu’daki bir geleneği bozacaktı.

  Gelenek mi nedir?

  Gelenek, şimdiye kadar, İnebolu Halkı görev yaptıktan sonra yıkılan bir belediye başkanını tekrar seçmedi.

   Ancak işin ilginç yanı önümüzdeki yerel seçimlerde 14 yılın ardından, belediyeden ayrılan Güleç bu geleneği bilmesine rağmen, tekrar aday olmak için 4.5 yıl aradan sonra meydanlara inmeye başladı. Hatta anket listesinin 1. sırasına adını bile yazdırdı. Anketin sonucunu bilemiyoruz. İlçemizde yayılan fısıltı gazetesine göre, anketörleri Güleç’in adamları hiç yalnız bırakmadı ve onlara yemek dahi ikram etti, kendisi de İstanbul’dan esnaf esnaf arayarak ankete destek istedi. Fısıltı gazetesi çok iyi çalışmış ki bir yerler de anketlerin toplu doldurulduğu dahi gelen haberler arasında. Doğruluk payı var mıdır yok mudur bilemeyiz.

   İnebolu’nun kaderini belirleyecek yöneticinin seçilmesi için anket yapılacağı bir iki gün önceden basında ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alması, anketörlerin yanı sıra listedeki bir adayın adamının sürekli anketörlerin kuyruğunda gezmesi, anketi yüksek seslerle yapmak, anketin sonucunun doğruluğu ne derece inandırıcıdır. Ankete hile karıştığı halkımızın düşüncesidir. Anketi yaptıran kurum yanıltılmak istenmektedir. Oynanan oyun İnebolu’nun geleceğidir. Anketten doğru sonuç alınmak isteniyorsa başka yollar denenmelidir.

 

     5 Yıllık gazetemizin yayın hayatında ilçemizde değişmeyen durumlardan bir tanesi ise tersanenin tersane olarak çalışmadığı ve yalnızca havuz hizmetlerini yerine getirdiği ve yıllardır kullanmadığı kumsal alanıdır.

    Karadeniz Mahallesi kumsalı olarak bilinen yer 2007 yılında İdris Güleç öncülüğünde 330 kişi istihdam edecek şartları ile tersaneye verildi. İlk günlerde birkaç ay 100 kişiyi zor toparlayan iş yeri bir süre sonra makus dünya krizi ile boğuşarak şartlarını yerine getirememiş, yıllardır kullanılmadan boş olarak bekletilmektedir.

   Oysa Patriyoz altı kumsalı, bölgemizin en güzel kumu olan plajıydı. Şantiye sahasına çevrilmeden önce ilçemize her yaz Kastamonu Çankırı ve Ankara’dan denize girmek için binlerce insan akın ediyordu. Hem ilçemiz esnafları, hem de balıkçılarımız ekonomik girdi sağlıyordu.

   Karadeniz’de ve Türkiye’de tersanelerin iflas ettiği bir süreçte, tersane alanı daha ne kadar bu şekilde bekleyecektir. Bilinememektedir. Tersanenin işgal ettiği daha önce kumsal olarak bulunan alanı boşaltması yetmektedir. Tersane tersanecilik yerine, 2007 yılından bu yana yalnızca havuz görevi yapmaktadır. Yetkililer ise uyulması gereken şartnameye niçin hiçe sayarlar anlaşılamamaktadır. 

    İnebolu Postası Gazetesi sizinle birlikte olmaya devam edecek. Sıfırdan başlayan bir yerel gazete olarak 6. yıla ulaşmanın haklı gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz.

    Daha nice birlikte uzun yıllara....

  

  

imajbet - jestbahis - jojobet - jokerbet - kalebet

YORUM EKLE