Yüksekokulun Bulunduğu Arsa Üniversiteye Devredildi

Yüksekokulun Bulunduğu Arsa Üniversiteye Devredildi
banner13
banner3

İnebolu Meslek Yüksekokulu arsası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile bedelsiz olarak Kastamonu Üniversitesi’ne devredildi.

Bilindiği üzere özelleştirme kapsamında mülkiyeti Sümer Holding A.Ş. de bulunan arazi için İnebolu MYO’ya Temmuz ayında 2 milyon 300 bin TL’lik birikmiş kira borcu çıkartılmış, üniversitede bu kirayı ödeyemeyeceğini belirterek İnebolu MYO’nun kapanma konusu gündeme gelmişti.

Kastamonu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada İnebolu MYO’nun arsasının üniversiteye devredildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Özelleştirme kapsam ve programında bulunan ve mülkiyeti Sümer Holding A.Ş. ile birleşerek tüzel kişiliği sona eren TTA Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı İlimiz İnebolu ilçesi, Erkekarpa köyünde yer alan içinde 35 adet ve toplam 116.389,30 m² yüzölçümlü taşınmazların bulunduğu, yıllık 495.209,70.- TL kira bedeli olan ve her sene %60 kira artışı olan İnebolu Meslek Yüksekokulumuzun bulunduğu arsa TTA Gayrimenkul A.Ş, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile bedelsiz olarak Üniversitemize devredildi.

4046 sayılı Kanunun 2.,3. ve geçici 29. maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8. maddesi gereğince verilen devir kararı, 12 Kasım 2019 tarihli 1797 sayılı resmi gazetede yayımlandı.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Omer
Omer - 4 yıl Önce

495 bin tl kira yıllık %60 artış bu kira sözleşmesini yapan hesap yapmasını bilmiyor galiba satsan o para etmez neyse sonuç iyi olmuş

Salih Çelebioğlu
Salih Çelebioğlu - 4 yıl Önce

Cumhur başkanımiza teşekküler MYO OKULUMUZ AHAYIRLIOLSUN BIRDE KÖYÜMÜZÜN ENERJI SI INEBOLU MERKEZDEN
BAĞLANIRSA OKULUMUZUN YURTIŞI DE OLURSA KUSURSUZ BIRFAKULTEMIZ OLUR OGRENCILERIMIZE HAYIRLI OLSUN INŞALLAH ÂMİN AMIN SELAMUNALEYKUM KARDEŞLERİM.

SIRADAKİ HABER